Ilgagrūdžiai ryžiai tinkamiausi tiems patiekalams, kuriuose reikia, kad ryžiai liktų birūs, purūs ir nekibtų vienas prie kito. Mes turbūt bene geriausiai žinome dvi ilgagrūdžių ryžių rūšis: tai basmati – ploni, ilgi ir išvirę šiek tiek kvepia riešutais, bei jasmine (arba tailandietiški), kurie virti būna lipnesni ir švelniai kvepia gėlėmis, jazminais. Nustebote, kad ryžiai gali kvepėti?… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai jie tampa lyg stikliniai, beriame morkas, salierus, česnaką ir pomidorų pastą, kepame dar 15 min…. Daugiau…
Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame pačiame puode. Naudokite daug aromatinių žolelių bei prieskonių. Gaminame sultinį:… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto, kad iš veganiškų produktų sukurtų kažką panašaus į tradicinį kugelį,… Daugiau…
Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais. Batatą nuskutame, perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Saliero lapkočius smulkiai… Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi ir tirpsta burnoje, o visa paslaptis – kokosų aliejus. Džiovintus… Daugiau…