8241
Beatos virtuvė

Florentinai

(0)

Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni įvairiausių sėklų ir džiovintų spanguolių. Šie sausainėliai tikrai taps geidžiamiausia kalėdine dovana. Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol ištirps. Tada į keptuvę sudedame sviestą, pilame grietinėle ir išmaišome šluotele…. Daugiau…

Ruošiamės šventėms namuose: valgomų dovanų gidas

(0)

Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M’s“ ir dukah prieskonių mišinys. Tokias kalėdinių dovanų idėjas norime pasiūlyti šiais metais!

Sausainiai su M&M’s saldainiukais stiklainyje

(0)

Sausainiai su M&M’s saldainiukais stiklainyje yra vaikų svajonė. Padovanosite juos neiškeptus, tik suruoštą mišinį, tad kartu tai bus ir malonus užsiėmimas.

Dukkah prieskonių mišinys

(0)

Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių aliejuje ir tada pavilgote prieskoniuose, tiks ant salotų, sriubos, lapinių… Daugiau…

Abrikosų ir garstyčių pagardas

(1)

Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir šis pagardas su garstyčiomis labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio.

Šokoladiniai sausainiai su riešutiniu įdaru 

(3)

Šokoladiniai sausainiai su riešutų kremu labai sodrų ir sunkūs. Jei sudėsite juos į stiklainį, tokia valgoma dovana atrodys nuostabiai.

Jogų arbata Masala chai

(0)

Jogų arbata (masala chai) yra tikra prieskonių puokštė. Padovanokite draugui ir visą žiemą jus minės geruoju.

Grietininiai irisai su žemės riešutais ir jūros druska

(1)

Labai gardūs šie irisai su žemės riešutais ir druska. Sūdyta karamelė atrodo mūsų laikų išradimas, bet iš tiesų tai ji žinoma nuo seno.

Šokoladinis riešutų kremas (a la Nutella)

(7)

Šokoladinis riešutų kremas yra ne kas kita kaip naminė Nutella. Tai nuostabus žaliavalgiškas užtepas be pridėtinio cukraus ir pieno produktų. Valgyti vieną su šaukštu be gailesčio – tikrai. Tinka tepti ant skrebučio, dėti į košes,… Daugiau…

Namų gamybos dovanos

(4)

Patikrinta ne sykį – valgomos dovanos yra vienos geriausių. Nesu mačiusi, kad kokia skani dovana ilgėtųsi dėmesio ar rinktų dulkes šaldytuvo lentynoje. Žinot, kodėl? Nes visada norisi paragauti, kas stiklainyje uždaryta ar viliojančiai įvyniota, ir… Daugiau…

Skrudinti karamelizuoti riešutai ir vaisiai

(10)

Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto buvo verta vykti į Ameriką. Panašiu džiovintų vaisių ir riešutų mišiniu, gausiai pagardintu cinamonu, mane… Daugiau…

Nepanikuokite, nusiraminkite ir giliai kvėpuokite – dovanos bus!

(45)

Visiems ant liežuvio ir ant piniginės dabar kabo tik vienas žodis. Dovanos. Aš pasakysiu jums šitaip: aš taip pat esu labai pažeidžiama šituose klausimuose. Nes mane apima siautulinga panika, še tau, boba, devintinės, kur tas… Daugiau…

Beatos virtuvė. Kalėdinis šokoladas

(0)

Kalėdinio šokolado plytai reikės: 350 g juodo šokolado, 100 g balto šokolado, saujos karijų riešutų, saujos džiovintų šilauogių, saujos džiovintų spanguolių.

Beatos virtuvė. Griliažiniai sausainiai stiklainyje

(0)

1 l stiklainiui reikės: 8 griliažinių saldainių 250 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių ½ šaukštelio druskos 250 g rudojo cukraus 100 g tarkuoto juodojo šokolado

Beatos virtuvė. Svogūnų uogienė

(0)

Svogūnų uogienei reikės: 2 baltų svogūnų, 2 raudonų svogūnų, alyvuogių aliejaus kepimui, 1 kupino šaukto tamsaus maskovado cukraus, 1 šaukšto balto cukraus, 2 šaukštų balzamiko acto, 2 šaukštų raudono vyno acto, šakelės čiobrelio, druskos.

Beatos virtuvė. Citrinų ir kiaušinių kremas

(0)

Citrinų ir kiaušinių kremui reikės: 8 kiaušinių trynių, 150 g sviesto, 300 g cukraus, 4-5 citrinų.

Beatos virtuvė. Apelsinų actas

(0)

Apelsinų actui reikės: 3-4 vidutinio dydžio apelsinų, 1 šaukšto medaus, apie stiklinės balto vyno acto, kelių šakelių šviežio rozmarino, 2 mažų džiovintų čili pipirų.

Beatos virtuvė. Arbata su prieskoniais

(0)

Arbatai su prieskoniais reikės: 50-100 g juodosios arbatos, 1 apelsino, kelių cinamono lazdelių, kelių rozmarino šakelių.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.