Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname laiškinius svogūnus ir kelias minutes pakepiname aliejuje. Majonezą sumaišome su graikišku jogurtu ir prieskoniais, suberiame pakepintus svogūnus. Išimame karšio kaulus, žuvį sudedame į padažą, galima sutrinti trintuvu arba masę palikti rupesnę. Valgome su daržovių lazdelėmis… Daugiau…
Nepjaustytus baklažanus dedame kepti į 200 laipsnių orkaitę apie valandą, kol jie visiškai iškeps. Į keptuvę pilame 4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant ne pernelyg didelės kaitros pakepiname smulkiai sutrintus česnakus ir maltas kumino sėklas…. Daugiau…