8241
Beatos virtuvė

Tortilijų suktinukai iš to, kas liko

(0)

Tortilijų suktinukus galima sukti su kuo tik panorėjus. Šįkart siūlau panaudoti produktus, kurių liko ruošiant kitus patiekalus. Minkštą švelnų sūrį atsveria išraiškingo, stipraus saldžiarūgščio skonio marinuotos paprikos, bazilikai suteikia gaivumo. Svarbiausia, nenaudokite labai šlapių ir sultingų ingredientų – jei suktinukai turės šiek tiek pastovėti, jie gali pavandenyti ir ištižti. Gaminame suktinukus: marinuotą papriką supjaustome juostelėmis…. Daugiau…

Vieno kąsnio vakarėlis

(0)

Jei Kalėdos – daugiau namiškių šventė, tai dienos aplink Naujuosius metus gausios draugų, kaimynų ir kolegų susibėgimų. Smagu pasivaišinti, bet mišrainės ir kepti paukščiai jau tapę tokia kasdienybe… Norisi ko nors kitokio – lengvesnio skrandžiui,… Daugiau…

Skumbrės sumuštinukai su obuoliais ir marinuotais agurkėliais

(1)

Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę. Gaminame: sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo… Daugiau…

Atviras pyragas su čorisu, pelėsiniu sūriu ir figų džemu

(0)

Saulėtus, gurmaniškais patiekalais garsėjančius kraštus primenantis pyragas-apkepėlė. Jam iškepti užteks 30 minučių. Tiks neštis į darbą ar į svečius, nes skanus ir tik ką iškeptas, ir visiškai atšalęs. Kepame pyragą: sluoksniuotą tešlą guldome ant kepimo… Daugiau…

Brusketos ir salotos su varškės užtepėle

(1)

Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir kas galėtų pagalvoti, kad kai visokių rūšių pipirus suporuosi su… Daugiau…

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai tinka ir priduoda traškumo. Visi kas valgė, gyrė ir čepsėjo… Daugiau…

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su grybais

(7)

Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli mėgausis šiltu užkandžiu. Beje, patiektas su salotomis jis gali tapti ir pagrindiniu patiekalu. Gaminame taip:… Daugiau…

Brusketa su persikais, pomidorais, ožkų pieno sūriu ir citrininiais čiobreliais

(10)

Žvaigždėto dangaus, šilčiausio Baltijos vandens ir Lietuvos šiltnamiuose skaniausiai prinokusių pomidorų mėnuo – tegul vasara tęsiasi visu pajėgumu. Pomidorai nenusakomai gardžiai dera su minkštu ožkų pieno sūriu ir saldžiais persikais. Spalvos glosto akį, o skoniai… Daugiau…

Nachos

(2)

1. Kukurūzų traškučius ištiesiame skardoje. Juos pabarstome konservuotos Chalapos paprikos riekelėmis pipirais ir smulkintomis konservuotomis paprikomis. Aptarkuojame viską fermentiniu sūriu. Viską dedame į orkaitę, kol sūris išsilydys. 2. Pasigaminame salsą: pomidorus panardiname į karštą vandenį,… Daugiau…

Bulvės favoritės su 2 padažais

(16)

Puikus būdas neriebiai iškepti ir skaniai valgyti bulves.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.