8241
Beatos virtuvė

Tortilijų suktinukai iš to, kas liko

(0)

Tortilijų suktinukus galima sukti su kuo tik panorėjus. Šįkart siūlau panaudoti produktus, kurių liko ruošiant kitus patiekalus. Minkštą švelnų sūrį atsveria išraiškingo, stipraus saldžiarūgščio skonio marinuotos paprikos, bazilikai suteikia gaivumo. Svarbiausia, nenaudokite labai šlapių ir sultingų ingredientų – jei suktinukai turės šiek tiek pastovėti, jie gali pavandenyti ir ištižti. Gaminame suktinukus: marinuotą papriką supjaustome juostelėmis…. Daugiau…

Vieno kąsnio vakarėlis

(0)

Jei Kalėdos – daugiau namiškių šventė, tai dienos aplink Naujuosius metus gausios draugų, kaimynų ir kolegų susibėgimų. Smagu pasivaišinti, bet mišrainės ir kepti paukščiai jau tapę tokia kasdienybe… Norisi ko nors kitokio – lengvesnio skrandžiui,… Daugiau…

Skumbrės sumuštinukai su obuoliais ir marinuotais agurkėliais

(1)

Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę. Gaminame: sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo… Daugiau…

Atviras pyragas su čorisu, pelėsiniu sūriu ir figų džemu

(0)

Saulėtus, gurmaniškais patiekalais garsėjančius kraštus primenantis pyragas-apkepėlė. Jam iškepti užteks 30 minučių. Tiks neštis į darbą ar į svečius, nes skanus ir tik ką iškeptas, ir visiškai atšalęs. Kepame pyragą: sluoksniuotą tešlą guldome ant kepimo… Daugiau…

Brusketos ir salotos su varškės užtepėle

(1)

Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir kas galėtų pagalvoti, kad kai visokių rūšių pipirus suporuosi su… Daugiau…

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai tinka ir priduoda traškumo. Visi kas valgė, gyrė ir čepsėjo… Daugiau…

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su grybais

(7)

Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli mėgausis šiltu užkandžiu. Beje, patiektas su salotomis jis gali tapti ir pagrindiniu patiekalu. Gaminame taip:… Daugiau…

Brusketa su persikais, pomidorais, ožkų pieno sūriu ir citrininiais čiobreliais

(10)

Žvaigždėto dangaus, šilčiausio Baltijos vandens ir Lietuvos šiltnamiuose skaniausiai prinokusių pomidorų mėnuo – tegul vasara tęsiasi visu pajėgumu. Pomidorai nenusakomai gardžiai dera su minkštu ožkų pieno sūriu ir saldžiais persikais. Spalvos glosto akį, o skoniai… Daugiau…

Beatos virtuvė. Daržovių užkandžiai

(2)

– Humusas su keptomis morkomis. Reikės: 3–4 morkų 1 šaukštelio kuminų sėklų 200 g virtų konservuotų avinžirnių 3 šaukštų alyvuogių aliejaus vandens tirštumui reguliuoti pusės citrinos sulčių pusės šaukštelio tahini pastos druskos – Burokėlių ir… Daugiau…

Beatos virtuvė. Draugų sumuštiniai

(0)

Meksikietiškiems sumuštiniams reikės: šviesios duonos su rugiais „Beatos virtuvė” 1 mažos cukinijos 1 citrinos 1 avokado 1 aitriosios paprikos skardinės konservuotų kukurūzų alyvuogių aliejaus druskos ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio šviežios kalendros papuošimui Žuvingiems Justo sumuštiniams… Daugiau…

Beatos virtuvė. Sūrio lazdelės

(0)

Reikės: 2 didelių lakštų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos 150 g kietojo sūrio „Prussia“ 2 šaukštelių aguonų 2 šaukštelių kmynų 2 šaukštelių pankolio sėklų 2 šaukštelių kumino sėklų 2 šaukštelių linų sėmenų žiupnelio maltos saldžiosios paprikos… Daugiau…

Beatos virtuvė. Sūrio lėkštė

(0)

Reikės: 200 gr. kietojo sūrio „Jubiliejinis 1934“ mėgstamo pagardo (chutney – nuorodos i pagardus beatosvirtuve.lt) obuolių sūrio razinų džiovintų abrikosų Škotiškiems sausainiams reikės: 120 g avižinių dribsnių 2 šaukštų kvietinių miltų saujos džiovintų spanguolių 2… Daugiau…

Beatos virtuvė. Suktinukai

(0)

Reikės: 1 ir pusės baltojo ridiko (galima naudoti 1 baltąjį ir 1 juodąjį ridiką) gabalėlio moliūgo pusės rūkytos jūros lydekos filė pusės citrinos sulčių 1 šaukštelio krienų 1 šaukšto majonezo gumulėlio marinuoto imbiero kelių šakelių… Daugiau…

Beatos virtuvė. Nachos

(2)

Nachos reikės: 100-200 g kukurūzų traškučių, saujos jelapeno pipiro, 1 konservuotos keptos paprikos, 100-150 g fermetinio sūrio, 2 pomidorų, pusės šaukšto pomidorų pastos, 1 raudonojo svogūno, 2 žaliųjų citrinų, druskos, saujos kalendros, 1 šaukštelio cukraus.

Beatos virtuvė. Kukurūzų spragėsiai

(1)

Kukurūzų spragėsiams reikės: rapsų aliejaus kepimui, 40 g sviesto, 1 šaukštelio česnako granulių, dosnaus žiupsnio uoginės paprikos, 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, druskos, 1 šaukšto cukraus, 50-70 g kukurūzų spraginimui.

Rytietiški suktinukai su daržovėmis

(0)

Reikės: ryžių miltų paplotėlių, 1 morkos, šviežios kalendros, mėtų lapelių, 1 žaliosios ar raudonosios paprikos, saujos daigintų sojų pupelių, 4 kiaušinių, 1 šaukšto saldaus sojų padažų (Ketjap Manis), 4 šaukštų vandens, šaukšto sezamų aliejaus, alyvuogių… Daugiau…

uBeatos virtuvė. Gvakamolė, pupelių ir tuno paštetas, baklažanai „a la baba ganuš“

(0)

Gvakamolei reikės: 1 prinokusio avokado, pusės žaliosios citrinos sulčių, pusės citrinos sulčių, pusės čili pipiro, 1 pomidoro, druskos, kelių šakelių kalendros. Pupelių ir tuno paštetui reikės: 2 mažų indelių konservuoto tuno aliejuje, 1 skardinės baltų… Daugiau…

Bulvės favoritės su 2 padažais

(16)

Puikus būdas neriebiai iškepti ir skaniai valgyti bulves.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.