Jei Kalėdos – daugiau namiškių šventė, tai dienos aplink Naujuosius metus gausios draugų, kaimynų ir kolegų susibėgimų. Smagu pasivaišinti, bet mišrainės ir kepti paukščiai jau tapę tokia kasdienybe… Norisi ko nors kitokio – lengvesnio skrandžiui, nesudėtingo pagaminti ir lengvai transportuojamo. Šios įvairių skonių ir spalvų pilnos kukurūzų geldelės kaip tik tokiems atvejams. Išsirenkate mėgstamus įdarus… Daugiau…
Kai trūksta idėjų vakarėliui ar netikėtiems svečiams, tereikia kitaip supjaustyti duoną, ją apkepti ir patiekti su šiltu, išsilydžiusiu sūriu. O jei dar rasite uogienės ar čatnio, puikus užkandis paruoštas bus per kelias minutes. Beatos virtuvės… Daugiau…
Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos. Gaminome iš ekologiškų „Alvo“ riešutų ir džiovintų vaisių, kurie ne tik gražūs… Daugiau…
Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname laiškinius svogūnus ir kelias minutes pakepiname aliejuje. Majonezą sumaišome su graikišku jogurtu ir prieskoniais, suberiame… Daugiau…
Skrudinti avinžirniai su prieskoniais yra maistingas ir neypatinagai kaloringas užkandis, tačiau sotus, nes juose gausu baltymų. Galite naudoti bet kokius kitus mėgstamus prieskonius, pasigaminti daugiau, svarbu, tik laikyti sandariai. 1. Konservuotus avinžirnius nusunkiame ir sumaišome… Daugiau…
Gardžiausia lietuviška užtepėlė su traškiomis ir maistingomis sėklomis. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, keptomis jaunomis bulvytėmis ar tiesiog užtepta ant riekės juodos duonos. Sausoje keptuvėje pakepiname moliūgų ir kanapių sėklas, kol šios ims spragsėti. Prižiūrime,… Daugiau…
1. Prieskonius sumaišome. 2. Kiaušinio baltymus išplakame ir jais aptepame sūrį bei pavoliojame jį prieskonių mišinyje. 3. Kepame apie 20-30 min iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
Aromatinga ir dailiai žalia varškės užtepėlė – puikiai tiks ir ant sumuštinio, ir su virtomis bulvėmis ar grikiais. Žoleles, prieskonius, kambario temperatūros sviestą ir varškę ištriname elektrini utrintuvu iki tolygios tekstūros.
Varškės sūrį supjaustome ir išdėliojame skardoje. Apibarstome kmynais ir Provanso žolelėmis. Sūrį dedame į 200 laipsnių orkaitę 10 minučių. Kol varškės sūris kepa, supjaustome pomidorus ir gražiai išdėliojame lėkštėje. Pomidorus palaistome alyvuogių aliejumi… Daugiau…