Daržovingam avinžirnių užkandžiui reikės: avinžirnių, 1 cukinijos, kelių saujų pievagrybių, saujos vyšninių pomidorų, 1 šaukšto kokoso sviesto, lauro lapų, ciberžolės, druskos, šalto spaudimo alyvuogių aliejaus. Salotoms reikės: 1 avokado, kelių virtų burokėlių, salotų lapų, skrudintų moliūgų sėklų aliejaus, citrinų sulčių.
Skumbrės reikalui reikės: 1 nedidelės karšto rūkymo skumbrės, 1 avokado, 2 pomidorų, 1 didelio obuolio, 1 šaukšto majonezo, 1 šaukšto grietines, 1 citrinos sulčių, kelių šakelių krapų, pipirų.
Sūdytai lašišai reikės: juodos duonos su sėklomis „Beatos virtuvė“, 500 g lašišos filė, 50 g cukraus, 50 g druskos, 1 žalio burokėlio, 1 apelsino žievelės. Medaus-garstyčių padažui reikės: 1 šaukšto medaus, 1/2 apelsino sulčių, 2… Daugiau…
Keptam varškės sūriui reikės: 1 varškės sūrio su kmynais, 1 šaukštelio džiovintų mėtų, 2 žiupsnių rupios jūros druskos, saujos kmynų, 1 šaukštelio ciberžolės, 0.5 šaukštelio kalendros, 0.5 šaukštelio paprikos, 2 kiaušinių baltymų, sviesto kepimui.
Reikės: 4 pomidorų 2 saulėje džiovintų pomidorų 2 skiltelių česnako ryšelio šviežių bazilikų ir šviežių raudonėlių žiupsnelio džiovintų raudonėlių 0,5 šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų 2 šaukštų geriausio alyvuogių aliejaus 7–8 riekelių mėgstamiausios šviesios duonos
– Humusas su keptomis morkomis. Reikės: 3–4 morkų 1 šaukštelio kuminų sėklų 200 g virtų konservuotų avinžirnių 3 šaukštų alyvuogių aliejaus vandens tirštumui reguliuoti pusės citrinos sulčių pusės šaukštelio tahini pastos druskos – Burokėlių ir… Daugiau…
Reikės morkų, tiek kiek norisi ir įmanoma suvalgyti, poros ar daugiau šaukštų tamsaus agavų arba klevų sirupo ir poros šaukštų sezamų sėklų.
Tortilijoms reikės: 2-3 lakštų plokščios duonos – lavašo ar tortilijos, 100 g karštai rūkyto jautienos ar kiaulienos kumpio, pusės saliero šaknies, 2 šaukštų kaparėlių, 1 šaukštelių pilnagrūdžių garstyčių, 1 šaukšto majonezo, 1 šaukšto grietinės, žiupsnelio… Daugiau…
Humusui reikės: trijų saujelių žemės riešutų, 600 g virtų avinžirnių (1,5 skardinės konservuotų), 3 laiškinių svogūnų baltosios dalies, 1 skiltelės česnako, 5-6 šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių, druskos, 3-4 šaukštų vandens.
Sūrio rutuliukams reikės: 50 g sviesto, 120 ml pieno, 1 kiaušinio, 90 g miltų, 50 g parmezano ar kito kieto sūrio, pusės šaukštelio, aitriosios paprikos miltelių, 75 g šalto rūkymo šoninės.
Skrebučiui su miško grybais reikės: bent 200 g grybų (baravykų ar kitų miško grybų), Ciabbata duonelės ar kitos baltos duonos, 2 skiltelių česnako, šaukšto sviesto kepimui, ryšulėlio petražolių, druskos, pipirų.
Keptam varškės sūriui reikės: 1 varškės sūrio, druskos, juodųjų pipirų, žiupsnio kmynų, žiupsnio Provanso žolelių mišinio, 4 nedidelių pomidrų, šlakelio alyvuogių aliejaus, kelių riekių juodos duonos.
Reikės: 10 ciabattos riekełių, 2 trumpavaisių agurkai, dviejų riekių arbūzo, 100 g fetos sūrio, pipirų, alyvuogių aliejaus pašlakstymui, poros šakelių mėtos.
Karštiems sumuštiniams reikės: tamsios ciabattos kepalo, ryšulėlio žalumynų: petražolių, mėtų, bazilikų, 5-6 ančiuvių, 3 šaukštelių kaparėlių, 1 česnako skiltelės, 1 rutuliuko mocarelos, 100 g minkšto ožkos sūrio, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių.