8241
Beatos virtuvė

Blynų puota: ką kepti Užgavėnėms?

(0)

Užgavėnės yra puiki šventė, kai galima ir reikia valgyti tiek blynų, kiek telpa. O šįmet dar ir šventinę dieną jos išpuola – kartu su Vasario 16-ąja užsigavėsime. Tai sudėjau tiek receptų, kad rastumėt blynų receptą ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Mieliniai Užgavėnių blynai Kokios gi Užgavėnės be mielinių blynų? Tikras praradimas būtų, sakyčiau. Tai… Daugiau…

Mieliniai užgavėnių blynai

(2)

Sakoma, kad kokios čia Užgavėnės be mielinių blynų? Būtinas gi atributas. O šie mieliniai blynai atkeliavo iš Žemaitijos, kai filmavome laidą apie Žemaitiją, tai ir šiupinio ragavom, ir mielinių blynų. Į šiltą pieną suberiame cukrų,… Daugiau…

Mieliniai blynai su obuoliais

(26)

Mieliniai blynai…Putlūs, kvapnūs ir ypatingi, nes kepami retai. Atrodo, jiem reikia laiko, pasiruošimo ir nusiteikimo.Visai ne. Štai jums receptas. Mielinių blynų tešlą galite užmaišyti savaitgalio rytą arba iš vakaro ir kildinti šaldytuve. Tada jų iškepti… Daugiau…

Lietinių apkepas su obuoliais ir varške

(5)

Įdarui reikės: 4 obuolių, 30 g sviesto, 40-50 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu, 300 g pusriebės varškės, 2 šaukštų grietinės, 10-12 lietinių blynų.Plakiniui: 2 kiaušinių, 300 ml pieno. Lietiniams išsikepti reikės: 2 kiaušinių, 2 šaukštų… Daugiau…

Indiški daržovių blyneliai

(3)

Reikės: stiklinės žirnių miltų, 150 g šaldytų žirnelių, 150-200 g šaldytų ir smulkintų špinatų, 1 svogūno, 100 ml vandens, saujelės šviežių kalendrų, 1/2 šaukštelio uoginės paprikos, 1 šaukštelio malto kumino, 1 šaukštelio maltos kalendros, druskos,… Daugiau…

Užgavėnės arba plataus masto blynų kepimas

(3)

Štai, prašau, kaip smagiai Užgavėnes minėjome, kai buvo fotografuojama antroji mano knyga, su laužu ir krūva blynų. Antroji mano knyga „Metai Beatos virtuvėje” toookia kupina visko, ir tokia turtinga… Kaip man malonu kiekvieną savo knygą atsiversti, ten… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.