Spausdinti

Trupiniuočiui tinka visi vaisiai ir uogos. Nuo slyvų, obuolių ir iki rabarbarų. Kai soduose dabar karaliauja slyvos ir dar yra rudeninių aviečių, siūlau paprastą ir greitą deserto variantą prie savaitgalio pietų.

Trupiniuotis su slyvomis ir kitokiomis uogomis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400 g slyvų
saujelės aviečių (arba kitokių uogų)
65 g sviesto ir dar šiek tiek formai patepti
65 g rudojo cukraus ir dar šiek tiek formai pabarstyti
50 g miltų
20–30 g migdolų drožlių ir dar šiek tiek formai pabarstyti
30 g avižinių dribsnių
1 nubraukto šaukštelio cinamono
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į dubenį sutarkuojame šaltą sviestą, suberiame cukrų, druską, miltus ir cinamoną. Viską sutriname pirštais iki smulkių kruopelyčių. Suberiame avižinius dribsnius ir migdolų drožles, išmaišome. Trupinius apie pusvalandį palaikome šaldytuve.

2

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Patepame formą sviestu, pabarstome žiupsniu cukraus ir migdolų drožlėmis. Supjaustome slyvas, išimame kauliukus. Sudedame slyvas į formą, užberiame uogų, o ant viršaus – trupinius. Kepame apie 15 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Ingredientai
Patarimas

Trupinių galima pasigaminti daugiau, juos užšaldyti ir panaudoti bet kada, kai norisi greitai pagaminamo deserto.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą