Kuskusas su jautiena ir daržovėmis yra lėtas, jaukus ir savaitgaliui ypač tinkantis patiekalas. Jį gaminti mus išmokė Laurina Todesaitė: pagamino laidoje ir visokiausių istorijų apie patiekalą papasakojo. Galite ruošti greitpuodyje, o galite ir paprastame puode.
Įdomu, ar dar yra tokių žmonių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos? Kai kam priminsim, o kai kuriuos įkvėpsim imtis šio sotumo ir gerumo pilnos sriubos, beveik troškinio. Virkite iš karto dvigubą… Daugiau…
Greitas kalakutienos guliašo troškinys – itin tiks alkaniems vakarams, ir dar labai tikėtina, kad ir mažiesiems patiks, nes šis apkepas/troškinys su mažais makaroniukais.
Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius ir greičiau nei per valandą nustebinti alkanuosius subalansuotu patiekalu. Jei vakar… Daugiau…
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant. Supjaustykite pievagrybius i ketvirčius, suberkite juos į keptuve ir patroškinkite 2 minutes. Tada supilkite pomidorus…. Daugiau…
1. Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus ir pakepame mėsą, kad apskrustų. 2. Išimame mėsą ir į toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus. 3. Kol svogūnai kepinasi, susmulkiname česnaką, čili pipirą. 4. Įdedame į svogūnus… Daugiau…
Gaminimo eiga: Juostelėmis supjaustome dviejų rūšių mėsą. Ją pasūdome ir apvoliojame miltuose. Pakepiname gerai įkaitintame puode su aliejumi. Apkepintą mėsą išimame į atskirą dubenėlį. Tame pačiame puode apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Svogūnui suminkštėjus, dedame atgal… Daugiau…
Bulves supjaustome ketvirtadaliais ir dedame virti. Keptuvėje su aliejumi pakepiname veršieną, o po to jautieną. Kol mėsa kepa, smulkiai supjaustome svogūną, salierą, morkas, česnakus. Abiejų rūšių mėsą sudedame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepiname svogūną…. Daugiau…
1. Supjaustome porus, morkas, paprikas, cukinijas, lapinį kopūstą. 2. Pirmiausia į puodą su aliejumi dedame morkas, tuomet paprikas, cukinijas, porą, lapinį kopūstą 3. Į keptuvę su alyvuogių aliejumi dedame česnaką ir aitriąją papriką. Šiek tiek… Daugiau…
Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome 10 minučių. Vėliau supjaustome juostelėmis. Pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Į čanachų indo dugną dedame svogūnus, tuomet po skiltelę česnako. Ant viršaus beriame perlines kruopas, po čiobrelio šakelę ir mažutį gabaliuką sviesto…. Daugiau…
Morką nuskutame, ir sutarkuojame kartu su obuoliu šiaudeliais. Laiškinius svogūnus susmulkiname. Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir sudedame morką, laiškinius svogūnus ir obuolį. Viską šiek tiek patroškiname. Įtarkuojame česnaką. Suberiame prieskonius: kuminą bei… Daugiau…
Vištieną pabarstome pipirais ir druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname šlauneles iš abiejų pusių. Šias sudedame į puodą ir užpilame vynu. Dedame čiobrelius, uždengiame ir viską paverdame, kol alkoholis išsigaruos, o vištiena pasitroškins. Išsitroškinusią vištieną… Daugiau…
Kaip ir sakiau, plataus vartojimo baklažanų troškinys…