Spausdinti

Nuotaika, taisykis, o tai pamatysi, tuoj kaip… trenksiu tave į radiatorių, bus tuoj pat mėlynė…

Topinambų, vištienos bei porų sriuba

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Poros porų
Didelės abiejų rankų saujos topinambų
Vienos vištienos krūtinėlės
Šiek tiek sviesto
Pipirų
Druskos
Prieskonių (petražolių)
Citrinos sulčių arba truputėlio acto
Grietinėlės arba grietinės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Porus supjaustome ir lengvai pakepiname svieste.

2

Topinambus nuplauname, nulupame odą ir supjaustome.

3

Ant porų užpilame vandens, sudedame smulkintą vištienos krūtinėlę bei topinambus ir paverdame apie 20 minučių, nepamirštame prieskonių, druskos, pipirų.

4

Išvirus, viską susmulkiname maisto smulkintuvu.

5

Pagal skonį įpilame acto (balto vyno geriausiai), įdedame druskos ir pipirų, o prieš valgant – grietinės arba grietinėlės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. gerbiamos Beatos noriu paklausti,kur Londone nusipirkti topinambu ir kaip jie vadinasi angliskai.Kazkada sode mama augino,bet kazkodel mes ju nevertinom,turbut informacijos stoka.

  2. super sriubyte 🙂 itartinai ziurejau i topinambu virima, nes paprastai tik salotas darome ar šeip griaužiame i ranką juos pasiėmę, bet pasigaminau sriubą, ir skonis tikrai nenuvylė. Nuo topinambų sriuba turėjo tokio saldumo , dėjau kalakutieną, ir ji irgi labai tiko ir sriuba buvo labai gardi.

  3. isbandziau. man kiek keistokas buvo tas virtas topinambas, igavo toki pat skoni kaip kaitintas avokadas, nors ir prieskoniu nepagailejau. matyt reikia priprast…

Rašyti komentarą