Spausdinti

Jei liko nesuvalgytos keptos vištos, būtinai išsivirkite. Ir pabandykite sutrinti ne visą, o pusę sriubos.

Tiršta vištienos sriuba

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1,5 l ekologiško vištienos sultinio „Maggi“ (prireiks trijų kubelių)
2 svogūnų
3 morkų
400–500 g pasmulkintos keptos vištienos be kaulų ir odos
saujos šaldytų žaliųjų žirnelių
2 šaukštų graikiško jogurto arba grietinės
0,5 citrinos žievelės ir sulčių
1 didelės skiltelės česnako 
šaukštelio šviežių arba džiovintų čiobrelių lapelių
druskos
alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūnus ir morkas supjaustome mažais kubeliais, apkepame puode įkaitintame aliejuje nustatę silpną kaitrą, kol viskas suminkštės – apie 15 min.

2

Suberiame čiobrelių lapelius, supilame verdantį vandenį, sudedame „Maggi“ sultinio kubelius, juos gerai išmaišome, paragaujame, jei norisi, beriame druskos ir leidžiame pakunkuliuoti apie 10 min.

3

Virtą ar keptą vištieną pasismulkiname ir padalijame į dvi dalis. Nusemiame maždaug pusę puode kunkuliuojančios sriubos su tirščiais. Į puodą su likusia sriuba sudedame pusę vištienos ir viską sutriname maisto smulkintuvu. 

4

Į trintą sriubą grąžiname nusemtą sriubą, sudedame likusią susmulkintą ar suplėšytą vištieną, beriame šaldytus žirnelius ir leidžiame pavirti 5 min.

5

Per tą laiką jogurtą arba grietinę sumaišome su grūsta česnako skiltele, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Krečiame į lėkštes ir užpilame vištienos sriuba.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Cesnakas ir citrina cia visiskai netinka, mano seima nevalge isvis sitos sriubos. Atrode graziai bet tik tiek.

  2. Labai labai skani sriubytė, bet man asmeniškai labiau patiko netrinta. Dariau jau kelis kartus ir šiandien planuoju! Ačiū, Beata!

Rašyti komentarą