Spausdinti

Japonijoje dar nebuvau, o būtent ši šalis sugalvojo terijakį – saldų sojų pagrindu sukurtą padažą. Azijos maiste puikiai dera daug skonių – ir sūrus, ir saldus, ir rūgštus. Tas saldumas mums, europiečiams, baisiai malonus. Jei norite savo kieme pajusti Tailando gatvės maisto skonius, įdarbinkite „Santa Maria“ Teriyaki BBQ marinatą. Tai rytietiškas marinatas su sojų padažu ir imbierais, tinka paukštienai, žuviai ir daržovių patiekalams. Reikės tik viską sumaišyti ir palikti pasimarinuoti. Svarbu mėsos nesudeginti, nes dėl saldžių ingredientų ji greičiau skrunda.

Saldžiarūgščiai paukštienos vėrinukai

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
1 val.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

600 g kalakutų šlaunelių ar blauzdelių mėsos
1 pakelio „Santa Maria“ Teriyaki BBQ Marinade
sezamų sėklų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kalakutieną (tinka ir vištienos šlaunelės be kaulo) supjaustome vienodo dydžio kubeliais. Supilame „Santa Maria“ Teriyaki marinatą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis apie valandą.

2

Kalakutieną suveriame ant iešmelių, kepame ant grilio apie 20 minučių, kepti likus 10 minučių apibarstome sezamų sėklomis. Patiekiame su virtais rudaisiais ryžiais, šlakeliu citrinų sulčių ir salotomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą