Nuostabiausias tartas su gardžiu citrininiu grietinės kremu.
Tai klasikinė prancūziška tarta, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Tešlą truputį pakočiojame, paploniname ir įklojame… Daugiau…
Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės. Ar toks derinys gali būti neskanus? Žinoma, kad negali. Tarte… Daugiau…
1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą: išsijojame miltus. Juos sumaišome su druska. Į miltus įtarkuojame sviestą ir sutriname su pirštais iki trupinių. Įpilame vandens ir išmaišome elastingą tešlą. 2. Tešlą iškočiojame iki didelio lakšto. Tešlą įtiesiame į… Daugiau…