Spausdinti

Kai norisi labai greito ir skanaus užkandžio – šis pasirinkimas gali būti geriausia išeitis! Ryškus saldumas ir sūrumas puikiai susijungia, o iškeptus sausainius taip ir norisi skanauti visą žiemišką popietę prie puodelio arbatos… Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite 24 sausainius.

Sausainius rekomenduojama suvalgyti per pirmąją parą, laikant kambario temperatūroje, bet ilgiau virtuvėje jie tikrai neužsibus – negalėsit nuo jų taip lengvai atsitraukti ☺ skanaus!

 

 

 

Sūriai saldūs sausainiai su šokolado gabaliukais

0
komentarai
10
Porcijos
7 asm.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Reikės:

200 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio sodos
120 g sviesto
150 g rudojo cukraus
100 g cukraus
2 didelių kiaušinių trynių
1 didelio kiaušinio
šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
225 g juodojo šokolado (iki 72% kakavos)
žiupsnelio druskos dribsnių ar rupios druskos pabarstymui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Išimame sviestą, kad jis būtų kambario temperatūros.

2

Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą dubenyje, ir leidžiame mišiniui ramiai pabūti.

3

Naudodami elektrinį mikserį vidutiniu greičiu, sumaišome sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų iki vienalytės masės, apie 3-4 minutes. Įdedame kiaušinių trynius, įmušame kiaušinį, pilame vanilės ekstraktą. Maišome, kol masė pasidaro vienalytė ir puri, apie 4-5 minutes.

4

Sumažiname mikserio greitį, sudedame miltų mišinį ir maišome dar apie minutę. Šokoladą supjaustome smulkiais gabaliukais. Sudedame juos į tešlą.

5

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankomis iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus.  Juos gražiai išdėliojame 3 – 4 cm vieną nuo kito, nes gavę orkaitės kaitros, sviestas ir cukrus pradės lydytis ir tešlos rutuliukai virs apvalios formos sausainiais.

6

Kepame sausainius 10-12 minučių kol apskrus. Išimame iš orkaitės, apibarstome druskos dribsniais ar rupia druska ir leidžiame atvėsti kepimo skardoje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Beata, o kodėl sausainius rekomenduojama suvalgyti per pirmąją parą? Ar ilgiau stovėdami jie praranda skonį, trapumą?

Rašyti komentarą