8241
Beatos virtuvė

Skumbrės sumuštinukai su obuoliais ir marinuotais agurkėliais

(1)

Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę. Gaminame: sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame įkaitintoje orkaitėje (190 oC) apie 10 minučių, kol gražiai apskrus. Išimame skumbrės kaulus, nuimame… Daugiau…

Dviejų rūšių sumuštiniai – su silke, juoda duona, avokadu, varške

(6)

Nežinote, ką pagaminti draugams ar sau, o šaldytuvas beveik tuščias? Manau, kad šie tautiški sumuštiniai nepaliks abejingų. Vienintelė išimtis – jei kas iš valgytojų jaučia antipatiją silkei. Bet aš tokių nepažįstu. Šie sumuštiniai – beveik… Daugiau…

Ne, ne, ne, nesikeikiu, BLT populiariausias sumuštinis pasaulyje

(5)

Šį įrašą nežinau, nuo ko pradėti? Nes turiu tris įmanomas pradžias: a) papasakoti, kaip aš susipažinau su BLT, nes pradžioje na, niekaip nesupratau, kas tas yra per BLT … b) papasakoti, kaip iš tiesų pasiilgstam… Daugiau…

Šeimos kalendorius jau yra. Atsinaujinęs ir pasiruošęs į jūsų namus.

(5)

Tas neįtikėtinai šiltas ir malonus ruduo šiemet kažkaip užliūliavo. Nei šalikui, nei apšalusiems automobilio langams ryte nostalgijos … nepajutau. Ir tik gavusi iš spaustuvės naująjį kitų metų “Šeimos kalendorių” supratau, kad viskas gerai, viskas po… Daugiau…

Karšti sumuštiniai

(1)

Riekelėmis supjaustome tamsų čiabatos kepalą. Duonos riekeles išdėliojame skardoje ir paskrudiname orkaitėje. Pasigaminame padažą: smulkintuvėje ar ranka susmulkiname petražoles, mėtas, baziliką, ančiuvius, kaparėlius, skiltelę česnako. Viską sumaišome. Įpilame aliejaus, įspaudžiame citrinos sultis ir vėl sumaišome…. Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.