Spausdinti

Sultingas kiaulienos kepsnys

0
komentarai
46
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
2 val. 30 min.

Kiaulienos kepsniui:

2 kg kiaulienos sprandinės
daug druskos
trupučio aliejaus apkepimui
1- 2 morkų
1 svogūno
kelių šakelių čiobrelio
lauro lapų
1 šaukšto medaus
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
gero žiupsnio kmynų

Padažui:

kepsnio sultinio
pusės stiklinės vandens
1,5 šaukšto krakmolo

Patiekti:

Virtų arba keptų bulvių
Troškintų raugintų kopūstų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.

2

Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.

3

Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju

  2. Sveiki Beata,
    Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū

  3. Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta!

    Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą!!! Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉

  4. Aš sprandinę kepiau kalėdiniams pietums. Labai skaniai mėsytė iškepė. Beata, ačiū už receptą

  5. labas,vakarienei noriu gaminti siandiena bet nerandu niekur pirkti grudetu garstyciu ??ka daryti ??kuom pakeisti ? guvenu UK ir niekur negaliu rasti.

  6. Pagaliau išmokau skaniai iškepti dideli mėsos gabalą orkaitėje,šis receptas mūsų Favorite Nr.1
    Ačiū tau Beata uz nuostabų receptą!!!!

  7. Beata, patinka man Jusu receptai, taciau sis tikrai nelabai jau toks sultingas. Dariau ir negaliu pasakyti kad nesigavo, gavosi, taip kaip ir rasote. Taciau is kur jis gali buti sultingas?! Istepimas medumi ir garstyciomis jo sultingesnio nepadaro, kepimas sultyse neleidzia sudziuti, taciau taip pat sultingumo nepriduoda. Bet kokiu atveju esu Jusu fanas 🙂

  8. Eina sau. Kaip ačiū! Tobulas variantas kai reikia pagaminti skaniai, o laiko nėra prie puodų stovėti.

  9. Gaminau, LABAI patiko. AČIŪ už puikius receptus. Labai gerai, kad galima matyti gaminimo procesą. Nors ir po metų užsimanei, prašom yra, gali prisiminti jei ką pamiršai.

  10. Šiandien kepsiy trečią kartą po ilgos pertraukos. Pirmi kartai gavosi puikiai
    Šiandien gal dar paeksperimentuosiu. Įdėsiu slyvų ir „cielų” obuolių:))

  11. Sveiki, Beata, su šv. Kalėdom jus ir jūsų šeimą. Išbandžau šį receptą dar praeitais metas per Kalėdas, labai jaudinausi, kad pavyktų, nes bijojau likti be pagrindinio patiekalo. Gavosi puikiai. Metų bėgyje dar gaminau porą kartų. Šiemet Kalėdom ir vėl ruošiuosi labai gražius du gabalus kiaulaitės šauti į orkaitę (net recepto nebežiūrėjau :))) Daugiau tokių receptų, kai nereikia marinuoti. Ačiū.

  12. Tikrai geras receptas, visiems sveciams patiko, paprastas ir rezultatas garantuotas.Tinka sventiniams pietums labai.

  13. Sveika Beata.Norejau paklausti ar galima butu sia mesyte pasiruosti is vakaro apsikepti ir aptepti garstyciom ir medum ir kepti kita diena?

  14. Noriu išbandyti,bet jūs kepate mesytę atvirai.Pergyvenu kad sodžius, susitrauks,o jeigu kepti rankovėje ,o jos viduje obuolių sultys?

  15. Sveiki, ar būtų galimybė visą paruošimą, apkepimą padaryti iš vakaro, o orkaitėje kepti jau sekančią dieną? 🙂

Rašyti komentarą