Yuko Yamasaki, nuostabiai draugiška, kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus žmona, mano laidoje parodė, kaip gamina labai japonų mėgstamą vištienos, kiaušinio ir ryžių patiekalą „Oyakodon“. O šio patiekalo pavadinimas labai gražus, iš japonų kalbos išvertus jis reiškia – „tėvai ir vaikai“. Pirmiausia paruošiame dašį. Į 150 ml šalto vandens beriame dašio miltelius (arba naudojame iš jūržolių ir… Daugiau…
Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska ir pipirais – taip gardžiai ir paprastai vištą kepa Tomo… Daugiau…
Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug. Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip faina vakarieniaut su šeima ir kad dirbti su šeima gera… Daugiau…
Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant gaivios žalios žolės. Paukštieną supjaustome juostelėmis. Nulupame obuolius, išimame sėklas…. Daugiau…
Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu. Švelnus, kiek salsvokas du mėnesius brandintas puskietis „Šveicarų“ sūris lengvai… Daugiau…
Kąsnio dydžio gabalėliais supjaustome vištieną ir pamarinuojame su šaukštu jogurto, žiupsniu druskos, raudonėliais ir džiovintomis mėtomis. Mėsą marinate galima palaikyti ir pusvalandį, bet galima ir pernakt, jei turime laiko. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame… Daugiau…
Vištieną išverdame puode. Supjaustome papriką, pomidorus, kininį kopūstą, aitriąją papriką ir svogūną. Pasigaminame padažą: dubenėlyje sumaišome actą, medų, garstyčias. Supjaustome išvirusią vištieną. Į didelio dubens apačią dedame kopūstą, tada papriką, pomidorą, varškės sūrio, aitriąsias paprikas,… Daugiau…