8241
Beatos virtuvė

Žalia višta ir daržovės

(0)

Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska ir pipirais – taip gardžiai ir paprastai vištą kepa Tomo mama. Man visada patinka klasikinė lietuviška – su kmynais ir česnakais. Bet kartais česnako nusilupti nėra galimybės, tada darau dar… Daugiau…

Vištiena, ridikėliai, burokėliai ir tahini – mano naujos sezoninės salotos iš JD meniu

(8)

Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug. Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip faina vakarieniaut su šeima ir kad dirbti su šeima gera… Daugiau…

Lavašo suktinis su vištiena

(1)

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant gaivios žalios žolės. Paukštieną supjaustome juostelėmis. Nulupame obuolius, išimame sėklas…. Daugiau…

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų“ sūriu

(8)

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu. Švelnus, kiek salsvokas du mėnesius brandintas puskietis „Šveicarų“ sūris lengvai… Daugiau…

Bulvių salotos

(4)

Reikės: 2 salierio lapkočių, 3 laiškinių svogūnų, 2 kupinų šaukštų marinuotų kaparėlių, 2 kupinų šaukštų balto vyno acto, druskos, 6 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus „La Espanol”, saujelės bazilikų, 1 kg virtų mažesnių bulvių, 1/2 brokolio,… Daugiau…

Azijietiški vištienos iešmeliai

(6)

Reikės: 600 – 800 g vištienos file, 100 ml sojų padažo, 100 ml raudonojo vyno acto, 4 šaukštų „Farino” cukraus, šaukšto smulkiai tarkuoto imbiero, 2-3 skiltelių česnakų, 1-2 šaukštelių krakmolo, maždaug pusės stiklinės vandens, raudonos… Daugiau…

Lazanija be makaronų

(12)

Reikės: dviejų vištienos krūtinėlių, 3 morkų, 1 cukinijos, 2-3 pomidorų, šaukštelio provanso žolelių mišinio, 180 g Vilkyškių pieninės kietojo sūrio  „Prussia”, 50 ml grietinėlės, žiupsnelio druskos, žiupsnelio pipirų.

Beatos virtuvė. Traškios vištienos kojelės

(2)

Traškioms vištienos kojelėms reikės: 5-6 vištienos šlaunelių, 4-6 saujų kukurūzų dribsnių. Marinatui reikės: 100-150 ml kefyro, 1 šaukšto majonezo, 1 šaukštelio aitriosios ar saldžiosios paprikos, 1 šaukštelio čiobrelio. pusės šaukštelio kumino, žiupsnio druskos.

Beatos virtuvė. Naminis kebabas

(12)

Naminiam kebabui reikės: 3-4 vnt. pilno grūdo tortilijų ar lavašo lakštų, 250-300 g vištienos šlaunelių be kaulo, 1 šaukšto natūralaus jogurto, 1 šaukštelio džiovintų mėtų, 1 šaukštelio raudonėlio, druskos, aliejaus kepimui. Daržovių įdarui reikės: 1/3… Daugiau…

Beatos virtuvė. Kijevo kotletas

(13)

2 kotletams reikės: 2 vištienos krūtinėlių su petuku (arba be), 60 g sviesto, 1 kiaušinio, džiūvesėlių, aliejaus, druskos, pipirų.

Beatos virtuvė. Vištienos vėrinukai vaikams

(0)

Vištienos vėrinukams reikės: 400 g vištienos krūtinėlės, 0.5 litro kefyro, 1 šaukštelio ciberžolės, 0.5 šaukštelio rūkytos paprikos, grūstų juodų pipirų, druskos, 1 cukinijos, kelių saujų salotų, lavašo. Padažui reikės: 2 didelių pomidorų, 1 raudonojo svogūno,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.