8241
Beatos virtuvė

Vištienos ir omleto dubenėlis „Oyakodon

(0)

Yuko Yamasaki, nuostabiai draugiška, kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus žmona, mano laidoje parodė, kaip gamina labai japonų mėgstamą vištienos, kiaušinio ir ryžių patiekalą „Oyakodon“. O šio patiekalo pavadinimas labai gražus, iš japonų kalbos išvertus jis reiškia – „tėvai ir vaikai“. Pirmiausia paruošiame dašį. Į 150 ml šalto vandens beriame dašio miltelius (arba naudojame iš jūržolių ir… Daugiau…

Žalia višta ir daržovės

(0)

Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska ir pipirais – taip gardžiai ir paprastai vištą kepa Tomo… Daugiau…

Vištiena, ridikėliai, burokėliai ir tahini – mano naujos sezoninės salotos iš JD meniu

(8)

Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug. Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip faina vakarieniaut su šeima ir kad dirbti su šeima gera… Daugiau…

Lavašo suktinis su vištiena

(1)

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant gaivios žalios žolės. Paukštieną supjaustome juostelėmis. Nulupame obuolius, išimame sėklas…. Daugiau…

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų“ sūriu

(8)

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu. Švelnus, kiek salsvokas du mėnesius brandintas puskietis „Šveicarų“ sūris lengvai… Daugiau…

Naminis kebabas

(21)

Kąsnio dydžio gabalėliais supjaustome vištieną ir pamarinuojame su šaukštu jogurto, žiupsniu druskos, raudonėliais ir džiovintomis mėtomis. Mėsą marinate galima palaikyti ir pusvalandį, bet galima ir pernakt, jei turime laiko. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame… Daugiau…

Spintelės salotos

(0)

Vištieną išverdame puode. Supjaustome papriką, pomidorus, kininį kopūstą, aitriąją papriką ir svogūną. Pasigaminame padažą: dubenėlyje sumaišome actą, medų, garstyčias. Supjaustome išvirusią vištieną. Į didelio dubens apačią dedame kopūstą, tada papriką, pomidorą, varškės sūrio, aitriąsias paprikas,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.