Nežinote, ką pagaminti draugams ar sau, o šaldytuvas beveik tuščias? Manau, kad šie tautiški sumuštiniai nepaliks abejingų. Vienintelė išimtis – jei kas iš valgytojų jaučia antipatiją silkei. Bet aš tokių nepažįstu. Šie sumuštiniai – beveik lietuviški sušiai, vieni prisotinti gerųjų riebalų – avokado ir silkės su krienų macnumu. Pirštus apsilaižyti galima. O kiti rimtesni, nes su… Daugiau…
Gaminame tešlą: Miltus persijojame į dubenį. Dubenyje sumaišome kefyrą, varškę ir kiaušinį. Į šį dubenį įsijojame miltus sumaišytus su druska. Iš pradžių pamaišome šaukštu, paskui jau rankomis viską suminkome į vientisą gabalą. Tešla gali pasirodyti… Daugiau…
Sluoksniuotą tešlą ištiesiame į skardą. Jos kraštelius įpjauname iš šonų, kad labiau iškiltų. Tešlos vidurį subadome šakute, kad tiek nepakiltų, o kraštelius paliekame. Sluoksniuotą tešlą dedame kepti, kol paruošime įdarus. Pirmajam įdarui sumaišome varškę su… Daugiau…