Na aš tai neįsivaizduoju Velykų ryto be kokios nors ypatingos, labai kokybiškos duonos ar pynės, ar pyrago. Esu iškepusi galybę mielinių kepinių, tinkamų šventiniam stalui – įvairiausių plėšomų bandučių, šokoaldinių babkų ir natgi žydiškų pynių – Challah. O šįkart leiskite jus nustebinti – iškepsiu kvapnią, gundančią mielinę pynę su visokiais žalumynais. Gaminame mielinę tešlą. Tiasa,… Daugiau…
Šis sumuštinis tikrai ypatingas. Kupinas skonio, sotumo, jaukaus švelnumo dėl majonezo bei išsilydžiusio sūrio ir traškaus pikantiškumo, teikiamo SPILVA marinuotų agurkėlių. Be jų tuno salotos (tai iš esmės ir yra šio sumuštinio pagrindas) būtų tiesiog… Daugiau…
Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti šiek tiek kitaip: su mėlynųjų pelėsių sūriu ar minkštąja itališka… Daugiau…
Capresse reiškia tai, kas pagaminta su šviežia mocarela, bazilikų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir pomidorais. Vasarą tikrai valgysime tokias salotas. Siūlau paskanauti greičiausiai paruošiamų makaronų capresse stiliumi. Mano vaikai sykį tokių valgė pas mūsų bičiulius italus,… Daugiau…
Duonos riekes pakočiojame, kad susiplotų. Sutarkuojame morkas ir sūrį, sumaišome su majonezu, garstyčiomis ir juodaisiais pipirais. Dedame po 1-2 šaukštelius įdaro ant duonelės, vieną jos kraštą suvilgome vandeniu (kad sukibtų) ir susukame į cigarą. Dubenėlyja… Daugiau…