Daržovingi ir maistingi apkepti basmati ryžiai su anakardžiaias, kukurūzais ir brokoliais. Labai skanu valgyti vienus, bet jei suporuostie su koku indišku kariu – nusimato tikra puota! Šiam patiekalui naudojami jau išvirti basmati ryžiai, geriausia, jei jie bus jau pilnai atvėsę ir išdžiūvę. Gabalėliais supjaustome ir keptuvėja ant šlakelio aliejaus apkepame brokolį. Šalia į keptuvę metame… Daugiau…
Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto kiaušinio baltymo. Pyragas drėgnas, jame stipriai juntami riešutai ir razinos,… Daugiau…
Dar šilta ji akimirksniu dingsta nuo stalo. Atvėsusi ilgai išlaiko drėgnumą, atrodo it šokoladinė. Tai pati minkščiausia, šilumos suteikianti persimonų duona, arba pyragas. Kepame: orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklojame stačiakampę kepimo formą…. Daugiau…
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš garų vonelės išlydytą šokoladą ir darkart viską išsukame, kad susimaišytų…. Daugiau…
Puode ištirpdiname baltą šokoladą su sviestu. Kol baltas šokoladas ir sviestas vėsta, dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi supilame ištirpintą šokoladą ir sviestą. Į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius ir viską… Daugiau…