8241
Beatos virtuvė

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(15)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės knygoje „Metai už stalo“, kurioje surinkti šimto metų senumo receptai iš įvairių Lietuvos vietų. O visai neseniai tokį skanėstą su daug daug džiovintų grybų ragavau iškeptą vienos dzūkės. Žinoma, kiekvieno… Daugiau…

Blynai su grybais

(3)

1. Keptuvėje su sviestu pakepiname apvirtus miško grybus. 2. Smulkiai supjaustome laiškinius svogūnus ir dedame į bekepančius grybus. 3. Kol grybai kepinasi, pasiruošiame blynų tešlą: išplakame kiaušinius. Įdedame žiupsnelį cukraus, pasūdome, įpilame mineralinio vandens ir… Daugiau…

Vištiena su voveraitėmis

(0)

Vištieną pabarstome pipirais ir druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname šlauneles iš abiejų pusių. Šias sudedame į puodą ir užpilame vynu. Dedame čiobrelius, uždengiame ir viską paverdame, kol alkoholis išsigaruos, o vištiena pasitroškins. Išsitroškinusią vištieną… Daugiau…

Risotto su voveraitėmis

(0)

Susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Supjaustome morkas, česnaką ir pakepiname su svogūnu. Tuomet dedame risotto ryžius, pamaišome ir pilame vyną. Leidžiame jam pagaruoti. Tuomet pilame sultinio, maišome ir leidžiame jam išgaruoti. Kai… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.