Nuostabus vasariškas ir gaivus pyragas, kurio nereikia kepti! Su švelniu varškės kremu ir ryškiausiomis vasaros uogomis. Tikrų tikriausia palaima. Sausainius ir riešutus maisto smulkintuvu ar rankomis susmulkiname iki trupinių (nebūtina visiškai iki smėlio – jei patinka, galite palikti šiek tiek tekstūros). Į trupinius įmaišome lydytą sviestą. 20-22 cm skersmens atsegamą kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi… Daugiau…
Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.
Tai yra mano skaitytojos Justinos atsiųstas receptas ir iškeptas šokoladinis-avietinis tortas, sulaukęs daugiausiai „Patinka“, kai skelbiau savo tinklaraščio gimtadienio konkursą. Tortas tikrai ne iš prastųjų ir nebus čia taip jau paprasta – per valandą ir… Daugiau…