8241
Beatos virtuvė

Alaca corbasi – „margoji” sriuba

(3)

Alaca corbasi – arba „margoji” sriuba tradiciškai yra kildinama iš Gaziantep regiono pietryčių Turkijoje, todėl dažnai sutinkama Gaziantep virtuvę pristatančiuose restoranuose ir, žinoma, namuose. Joje naudojami tradiciniai turkiški ingredientai, prieskoniai, kurie greitai suteikia sotumo jausmą, o žiemos metu puikiai sušildo. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad  šią sriubą reikia ilgai virti, tačiau iš vakaro pasiruošę ingridientus,… Daugiau…

Sriuba „Crema Conde”

(3)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur jos virė. Svogūną ir česnaką susmulkiname peiliu. Juos ant sviesto pakepame kitame puode. Kai jau… Daugiau…

Trinta žirnelių sriuba

(3)

Nors ne tik vaikai, bet ir nemažai suaugusiųjų jautriai reaguoja į žalios spalvos maistą, žirnelis neabejotinai yra visų mylimas ir garbinamas Žaliasis princas. Mano močiutė specialiai mums su sese Odeta pasėdavo porą žaliųjų žirnelių lysvių,… Daugiau…

Lęšių ir pomidorų sriuba

(11)

Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname puode įkaitintame su aliejumi. Į puodą įtarkuojame česnaką bei imbiero šaknį. Sudedame prieskonius: kuminą, maltą imbierą bei kario prieskonių mišinį. Morkas smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą bei pakepiname. Suberiame… Daugiau…

Aštri žirnių sriuba

(0)

1. Ant ugnies palaikome aitrųjį pipirą, kad iš visų pusių truputį pajuoduotų – tokiu būdu sriuba įgaus ryškesnio skonio. 2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname puode su trupučiu aliejaus. 3. Smulkiai supjaustome imbierą… Daugiau…

Burokėlių ir obuolių sulčių sriuba

(2)

1. Šoninę supjaustome gabaliukais ir pakepiname karštoje keptuvėje. 2. Kol šoninė skrunda, smulkiai supjaustome svogūnus ir sudedame juos prie šoninės kepti. 3. Supjaustome morkas, salierus ir sudedame prie svogūnų su šonine. 4. Sudedame kalendrą ir… Daugiau…

Aštri moliūgų sriuba su krevetėmis

(0)

1. Į maisto kombainą sudedame čili pipirą, česnaką, imbierą, mėlynąjį svogūną, laimo žievelę, pomidorų pastą, žuvies padažą, maltą kuminą, ciberžolę ir įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių. Viską sumalame. 2. Supjaustome kubeliais kvapnųjį moliūgą. 3. Gerai įkaitiname… Daugiau…

Chili sriuba arba kai norisi pakelti ūpą

(64)

Šios sriubos nereikia įmantriai pristatyti. Pakaks pasakyti tik tiek, kad ji tiršta kaip troškinys ir… demokratiška. Kitaip tariant, į šią sriubą galima dėti daugybę pačių įvairiausių ingredientų ir tokiu būdu įtikti skirtingiausių skonių žmonėms. Sriuba… Daugiau…

Aštri žirnių sriuba, indiškos virtuvės motyvais

(14)

  Nulupame ir smulkiai sukapojame svogūno galvą. Čili pipirą palaikome virš atviros ugnies, kad apskrustų jo luobelė. Taip pakaitintas pipiras įgaus dar daugiau aitrumo. Puode, kuriame virsime sriubą, pakaitiname aliejų ir suberiame kapotus svogūnus, pamaišome… Daugiau…

Greita pomidorų sriuba

(21)

Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.