Alaca corbasi – arba „margoji” sriuba tradiciškai yra kildinama iš Gaziantep regiono pietryčių Turkijoje, todėl dažnai sutinkama Gaziantep virtuvę pristatančiuose restoranuose ir, žinoma, namuose. Joje naudojami tradiciniai turkiški ingredientai, prieskoniai, kurie greitai suteikia sotumo jausmą, o žiemos metu puikiai sušildo. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šią sriubą reikia ilgai virti, tačiau iš vakaro pasiruošę ingridientus,… Daugiau…
Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur jos virė. Svogūną ir česnaką susmulkiname peiliu. Juos ant sviesto pakepame kitame puode. Kai jau… Daugiau…
Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname puode įkaitintame su aliejumi. Į puodą įtarkuojame česnaką bei imbiero šaknį. Sudedame prieskonius: kuminą, maltą imbierą bei kario prieskonių mišinį. Morkas smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą bei pakepiname. Suberiame… Daugiau…
1. Ant ugnies palaikome aitrųjį pipirą, kad iš visų pusių truputį pajuoduotų – tokiu būdu sriuba įgaus ryškesnio skonio. 2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname puode su trupučiu aliejaus. 3. Smulkiai supjaustome imbierą… Daugiau…
1. Šoninę supjaustome gabaliukais ir pakepiname karštoje keptuvėje. 2. Kol šoninė skrunda, smulkiai supjaustome svogūnus ir sudedame juos prie šoninės kepti. 3. Supjaustome morkas, salierus ir sudedame prie svogūnų su šonine. 4. Sudedame kalendrą ir… Daugiau…
1. Į maisto kombainą sudedame čili pipirą, česnaką, imbierą, mėlynąjį svogūną, laimo žievelę, pomidorų pastą, žuvies padažą, maltą kuminą, ciberžolę ir įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių. Viską sumalame. 2. Supjaustome kubeliais kvapnųjį moliūgą. 3. Gerai įkaitiname… Daugiau…
Šios sriubos nereikia įmantriai pristatyti. Pakaks pasakyti tik tiek, kad ji tiršta kaip troškinys ir… demokratiška. Kitaip tariant, į šią sriubą galima dėti daugybę pačių įvairiausių ingredientų ir tokiu būdu įtikti skirtingiausių skonių žmonėms. Sriuba… Daugiau…
Nulupame ir smulkiai sukapojame svogūno galvą. Čili pipirą palaikome virš atviros ugnies, kad apskrustų jo luobelė. Taip pakaitintas pipiras įgaus dar daugiau aitrumo. Puode, kuriame virsime sriubą, pakaitiname aliejų ir suberiame kapotus svogūnus, pamaišome… Daugiau…
Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.