Spausdinti

Jogurtas yra nepaprastai mėgstamas Turkijoje. Jis čia valgomas tiek pusryčių, tiek pietų ar vakarienės metu, su mėsa, vaisiais ar daržovėmis. Vienas iš mėgstamiausių  būdų yra pakepintas daržoves pateikti česnaku padardintu jogurtu, kuris suteikia gaivumo ir iš tiesų puikiausiai dera su daugeliu daržovių.  Mūsų šeimoje su jogurtu dažniausiai valgome šparagines pupeles, špinatus, cukinijas, paprikas arba baklažanus. Šias daržoves šiek tiek apkepame ir vėliau gausiai užpilame jogurto ir česnako padažu.  Nurodyto produktų kiekio pakaks 4 valgytojams. Jei norite paragauti daugiau turkiškų receptų, jų rasite mano, Jolitos Koruklu knygoje „Turkijos virtuvė. Skaniausi Turkijos patiekalai kasdienai ir šventėms”.

 

Šparaginės pupelės su jogurtu pagal Jolitą Koruklu

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.

Šparaginėms pupelėms:

400 g šparaginių pupelių
1 česnako skiltelės
1 didelio pomidoro
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir juodųjų pipirų
½ šaukštelio džiovinto čiobrelio
¼ šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos
¼ šaukštelio cukraus (nebūtina)
kelių šakelių šviežių petražolių

Jogurto padažui:

200 ml tiršto jogurto
2 česnako skiltelių
druskos ir juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintos aitriosios paprikos ir džiovintos mėtos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pradėkite gaminti, nuskabydami šparaginių pupelių galus. Jei norite, supjaustykite pupeles mažesniais gabalėliais. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Nulupkite pomidorą ir supjaustykite kubeliais.

2

Keptuvėje  įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite česnaką, pakepinkite apie 20 sekundžių ir sudėkite šparagines pupeles. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Kepkite vis pamaišydami apie 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytą pomidorą, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, aitriąja paprika, čiobreliu, suberkite cukrų.  Išmaišykite ir toliau kepkite apie 4-5 minutes, kol pomidoras išsileis ir gausis tirštas padažas, o pupelės bus minkštos viduje, tačiau traškios išorėje.

3

Pasiruoškite jogurto padažą. Nulupkite česnako skilteles, jas smulkiai sutarkuokite. Dubenėlyje sumaišykite česnaką, druską, juoduosius pipirus, džiovintą aitriąją papriką, mėtas, supilkite jogurtą ir išmaišykite. Įmaišykite alyvuogių aliejų.

4

Sudėkite pupeles į  didelę lėkštę, ant jų supilkite jogurto padažą, jei norite užberkite dar šiek tiek aitriosios paprikos bei džiovintų mėtų. Pateikite kaip šaltą užkandį. Jei pateiksite su virtais ryžiais, šis patiekalas gali atstoti ir pagrindinį patiekalą. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai paprastai paruošiama, bet labai skanu! vakar išbandžiau šį receptą 🙂 dėjau daugiau česnako visur, pipirų, gavosi aštriau. Puikus užkandis prie alaus.

  2. si recepta Jolita isbande kitap nei Mes Turkijoje iprate zalias pupeles gaminti(vadinasi ;taze fasulye) ,verdame vandenye kol suminkstes,,,,o svogunus,cesnakus ir pamidorus patroskiname su alyvuogiu aliejumi ir uzpilame ant isvirtu pupeliu,valgome atvesinta.

Rašyti komentarą