Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona truputį apskrus ir taps traški. 4 kietai virtus kiaušinius smulkiai sukapojame peiliu arba sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į tarkuotus kiaušinius beriame sūrį ir smulkiai supjaustytus šviežius smidrus. Įdedame daigų ir… Daugiau…
Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai. Gaminame: Smidrų galūnes nulaužome ar nupjaustome. Grilio keptuvėje kelias minutes pakepiname smidrus. Keptas marinuotas… Daugiau…
Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie sūrio ir spintelėje šiek tiek medaus – susikonstruosite tokį sumuštinį,… Daugiau…
Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini tarkuotu džiovintu sūreliu ir krapais. Viskas. Ugdai kantrybę vos 15… Daugiau…
Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius, o baltus. Tokie smidrai su smulkintu virtu kiaušiniu ir sviesto padažu yra klasikinis belgiškas patiekalas…. Daugiau…
Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 190 oC. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukinijų gabalėlius ir porus, pakepiname, kol jie suminkštės,… Daugiau…
Sveikos moterys ir vyrukai, na, tai papuolė mums pavasaris. Reto gaivumo. Tai ir gerai, žinote, tai reiškia tik vieną dalyką, – kad smidrų sezonas dabar tik prasideda normaliai, visu gražumu. Todėl ši savaitė mano bloge… Daugiau…
Susirinkome vakar kaip kokia giminė prie bendro stalo, visi draugiškai ir meiliai. Atėjote jūs, atėjo kelios mano draugės, atėjo šeimos ir mamos su vaikais. Ir, žinoma, tiesiai iš Tymo turgaus atlėkė ir Genutė – smidrų… Daugiau…
Šparagų/smidrų su kumpiu pyragas, tortas, o gal ir pica…