Silkės suktinukai, kuriuos kažkas dar ir silkės rolmopsais vadina. Labai paprastas receptas su garstyčiomis, bet vis naujai sužibės ant Kūčių stalo ši silkė.
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir soti.
Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis tokia paprasta, bet labai gardi, su daug sluoksnių ir skonio.
Su morkomis, su grybais, o ar esate bandę su mangais? Taip, gal ne tradicinis lietuviškas vaisius, bet nepaprastai dera ši agurkų ir mangų salsa su silke. O kur dar juodos duonos trupiniai.
Kūčios ir Kalėdos pasįžymi tuo, kad ant stalo nugula tokie patiekalai, be kurių neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės. Tokia ir ši silkė. Pabandykite, ir daugiau jūsų šventės be jos neapsieis. Augonos ir cinamonas šiame patiekale tik… Daugiau…
Ant šventinio Kūčių stalo – batatų ir silkės duetas. Vos keli ingredientai ir džiaugsitės naujais skoniais, kurie dar labiau pakels šventinę nuotaiką. Tokie „sumuštinukai“ tiks ne tik Kūčių, bet ir Kalėdų stalui, kai į namus… Daugiau…
Šiais metais tai mano mėgstamiausias silkės receptas. Su džiovintais grybais, moliūgu ir viską į visumą sujungiančiu daržovingu padažu „Daržo choras“. Gaminame: Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame. 200 g moliūgo supjaustome kubeliais, o kitą… Daugiau…