Spausdinti

Aš naudojau čia, kur nuotraukoje, filo tešlą, bet kadangi LT tokios tešlos nėra, tai tiks ir sluoksniuota bemielė, nes su ja lygiai taip pat puikiai išeina viskas. Skanu ir karštas, ir šaltas…

Saldžios bulvės, špinatų ir fetos vokeliai

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Filo tešlos, bet tiks ir paprasta šaldyta bemielė
Kelių saldžių bulvių
Poro
Feta sūrio
Kreminio sūrio
Trupučio sviesto
2 saujų špinatų
1 saujos žalių alyvuogių
Džiovinto raudonėlio, čiobrelio, druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves iškepam orkaitėje, kad būtų minkštos.

2

Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinam žiedeliais supjaustytą porą. Kai šis minkštas, metam pora saujų špinatų, palaukiam, kol jie suvys… Čia tik minutės reikalas… Ir viskas – nuimam keptuvę nuo ugnies.

3

Dabar gerai būtų palaukt, kol truputį praauš keptuvės turinys, tai geriausia viską perdėti į pusdubenį. Tada ten dar įdėti porą šaukštų kreminio sūrio ir porą šaukštų fetos, saują riebių žalių alyvuogių, taip pat džiovinto raudonėlio ir truputį čiobrelio, druskos ir pipirų. Turi būti pakankamai stipraus skonio viskas. Nes saldi bulvė bus nesūdyta.

4

Tešlą iškočioti, supjaustyti stačiakampiais. Keptą bulvę padalinti į keturias dalis. Ant tešlos vienos pusės dėti špinatų ir sūrio mišinį, tada saldžios bulvės gabalą, uždengti kita dalimi tešlos, padaryti trikampius ar ką tik norit… ir iškepti.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Beata,
    filo tešlos Lietuvoje tikrai yra! Ir ne tik jos 🙂 visokių kitokių irgi. Aš asmeniškai perku Prismoje, bet esu mačiusi ir kitose parduotuvėse.

  2. Sveiki,
    o kas yra kreminis sūris? Philadelphia tipo? Aš visiška naujokė virtuvėje, tai kyla įvairiausi klausimai 🙂

Rašyti komentarą