Šokoladinis riešutų kremas yra ne kas kita kaip naminė Nutella. Tai nuostabus žaliavalgiškas užtepas be pridėtinio cukraus ir pieno produktų. Valgyti vieną su šaukštu be gailesčio – tikrai. Tinka tepti ant skrebučio, dėti į košes, desertus.
Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar uogienėmis, varške ir riešutais. O man jis kažkiek primena mūsų… Daugiau…
Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto buvo verta vykti į Ameriką. Panašiu džiovintų vaisių ir riešutų mišiniu, gausiai pagardintu cinamonu, mane… Daugiau…