Spausdinti

Nežinau kaip jūs, bet aš tai užaugau valgydama rabarbarus mirkytus cukruje. Dabar mūsų vaikai tikrai jau gana kreivokai žiurį į tokius desertus, o ir mes gana skeptiškos, kai pradedam kalbėt apie cukrų. Bet rabarbarų kompotas yra visai kas kita. Pabandykite jo išsivirti, saldumą reguliuoti galite pačios, o atskiestas su ledukais ir burbuluotu vandeniu ir pagardintas šievamedžio sirupu yra iš viso tiesiog skanumynas.

 

 

Porcijos
10 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

2 obuolių
1 kriaušės
2 l vandens
200 g rabarbarų lapkočių
1 cinamono lazdelės
1 stiklinės aviečių
1–2 stiklinių cukraus (pagal skonį)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Obuolius ir kriaušes nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais.

2

Dideliame puode užkaičiame vandenį. Jam užvirus suberiame vaisius, rabarbarus, uogas, cinamoną ir vieną stiklinę cukraus. Paverdame 10 minučių ir paragaujame. Jei norisi saldžiau, įberiame cukraus ir paverdame dar 20 minučių, kol vaisiai suminkštės. Paliekame puode atvėsti.

3

Vaisius išgriebiame ir atidedame, jei norėsite jų dėti į kompotą. Likusį skystį perkošiame per sietelį. Patiekiame su atidėtais vaisiais arba tik skaidrų gėrimą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą