Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O pradžia šio pyrago visai tokia pati, kaip ir įprastų balandėlių: kopūsto galvą apverdame dideliame puode, kad labai šiek tiek suminkštėtų ir lengvai nusiimtų nuo koto. Nuimtus lapus atidedame, kad nuvarvėtų… Daugiau…
Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio pyrago receptų. Turbūt pamenate, kad įprastai kepant sūrio pyragą pirmiausia… Daugiau…
Varškė ir karamelizuoti obuoliai – negalėsite sustoti valgyti!!! Apačioje klojau gardaus grietininio biskvito pamatą, tada dosnus varškės sluoksnis, o karūna – burnoje ir pyrage tirpstantys karamelizuoti obuoliai su cinamonu… Galima gaminti su grietinėlės sūriu ar… Daugiau…
Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar uogienėmis, varške ir riešutais. O man jis kažkiek primena mūsų… Daugiau…
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki standžių putų. Supilame lydytą šokoladą ir dar paplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir įmaišome į kiaušinių masę. Į tešlą suberiame kapotus riešutus ir sudedame ananasų gabaliukus, Tešlą… Daugiau…
Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, po vieną įplakame kambario temperatūros kiaušinius. Viską plakame, kol susidarys baltas purus kremas. Sudedame grietinę, išmaišome. Abiejų rūšių miltus persijojame kartu su prieskoniais ir kepimo milteliais ir beriame į… Daugiau…
Nuostabus vasariškas ir gaivus pyragas, kurio nereikia kepti! Su švelniu varškės kremu ir ryškiausiomis vasaros uogomis. Tikrų tikriausia palaima. Sausainius ir riešutus maisto smulkintuvu ar rankomis susmulkiname iki trupinių (nebūtina visiškai iki smėlio – jei… Daugiau…
Puode ištirpdiname baltą šokoladą su sviestu. Kol baltas šokoladas ir sviestas vėsta, dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi supilame ištirpintą šokoladą ir sviestą. Į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius ir viską… Daugiau…
Sluoksniuotą tešlą ištiesiame į skardą. Jos kraštelius įpjauname iš šonų, kad labiau iškiltų. Tešlos vidurį subadome šakute, kad tiek nepakiltų, o kraštelius paliekame. Sluoksniuotą tešlą dedame kepti, kol paruošime įdarus. Pirmajam įdarui sumaišome varškę su… Daugiau…
Bulves supjaustome ketvirtadaliais ir dedame virti. Keptuvėje su aliejumi pakepiname veršieną, o po to jautieną. Kol mėsa kepa, smulkiai supjaustome svogūną, salierą, morkas, česnakus. Abiejų rūšių mėsą sudedame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepiname svogūną…. Daugiau…
Pirmiausia pagaminsime tešlą. Patogiame dubenyje sumaišome miltus, druską ir cukrų. Į sausąjį mišinį tarka įtarkuojame gerai atšaldytą sviestą – kuo šaltesnis, tuo geriau. Stengiamės sviesto gabalėlius pirštais sutrinti iki smėlio konsistencijos. Į gautąją masę mušame… Daugiau…
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Juos sumaišome su razinomis, sviestu, cukrumi ir puse cinamono. Obuolius įdedame kepti į 180 laipsnių orkaitę, kol pagaminsime trupinius. Pasidarome trupinius: miltus sumaišome su avižomis ir cinamonu. Įdedame kubeliais pjaustytą… Daugiau…