Vaikai pamėgo pomidorų sriubą. Valio! Sriuba – dalykas rimtas. Mes, lietuviai, be sriubos sunkiai įsivaizduojame savo egzistavimą. Aš vis galvoju, reikia gal pasidaryti kokį sriubos režimą, pavyzdžiui, savaitę valgai tik sriubas, ką?? Bet ne tą, kopūstų…ar porų, dar girdėjau yra, kuri valo ir ten kažką padeda padaryti, liemenį paploninti. Juk sriuba ir šiaip gerai ir liemeniui nekenkia, nors kas čia žino… Mano bobutė Barbora sakydavo, kad jei nevalgysi sriubos, tai pilvas prie nugaros priaugs, kaip žinia, aš labai stropiai savo bobutės klausiau ir tas mano pilvas nė kiek nepriaugo prie nugaros, veikiau atvirkščiai. Aš esu didelė sriubos advokatė ir propaguotoja, ir mane iš karto malonus jausmas aplanko, kai šeimai išverdu sriubos, ir po visokių kelionių ir trankymosi pirmas dalykas, kurį padarau sau, yra sriuba. Apie tai esu kalbėjusi ne kartą.

Tai štai, yra visokių sriubų: greitų, lėtų ir vidutinių. Sriubos geriausias draugas yra sultinys, tik toks sultinio trūkumas, kad jis yra lėtapėdis. Todėl aš, pavyzdžiui, visai nespjaunu į paruoštinį sultinį. Gerai, gerai jau, nesispardom ir nesiskandalyjam. Žinoma, sultinius su E621 apeikime ratu, bet, tiesą sakant, ar jų dar tokių būna? O ir parduotuvėse yra pasiūla plačiausia – ir ekologiškų sultinių, ir be jokių ten bjaurybių. Aš pati labai mėgstu „Marigold“ sultinį, – brangokas, bet geras, pastarąjį kartą pirkau „Livinn“ parduotuvėje. Labai gerai turėti jo visada, kartais ir vietoj arbatos puikiai einasi.

cukiniju, pupeliu ir pomidoru sriuba_padazas italas

Sultinys aptartas. Dabar apie super speedy gonzales sriubą, kurią viriau net laikmatį įsijungusi. Visas laikas – 15 min.! Sriuba buvo greita dėl daugelio dalykų: dėl to, kad turėjau tinkamą pluoštą ir pusiausvyrą gerų paruoštų produktų (kokoso aliejus, sultinys, geri prieskoniai, virtos pupelės, mano padažas „Tikras italas“) ir atsvarą – šviežius ingredientus: porą (nes saldus ir daržovingas), cukiniją (dėl šviežumo, ląstelienos ir daržovių). Štai ir viskas. Pabaigai – kokoso grietinėlė, kuri viską iškelia į dar kitą lygį.

cukiniju, pupeliu ir pomidoru sriuba

Dar karis. Aš kario dedu ribotai, kai gaminu vaikams, nes jie kažkaip mažiau toleruoja karį, nei aš. Mano mėgstamiausias karis šiuo metu yra iš M and S parduotuvės. Tikrai malonus, bet dar ir dėl to indelio – kaip malonu, kai prieskoniai štai tokiame indelyje, atsukai ir įdėjai. Tai grįžtam prie reikalo, – super greita, nerealiai skani, veganiška cukinijų, pupelių ir pomidorų sriuba.

 

Komentarai
  1. Sveiki Beata, ar galit parašyti tikslesnį tinklapį, kur šiuo metu yra mėgstamiausias jūsų karis. Kokia tai M and S parduotuvė? ačiū.

  2. Aš ir be sriubos negaliu. Ir ypač tokią šaltesnę dieną kaip šiandien. Šiandien per pietus valgyklėlėje daržovių sriubą su makaronais valgiau ir grįžusi po darbo išsiviriau puodą skanios sriubos. Labai greita ir skani sriuba: maišelis įvairių šaldytų daržovių, gera sauja smulkių makaronų (tinka raidelės, vermišeliai ir pan.), šaukštas naminės adžikos, truputis petražolių ir pakelis vištienos sriubos. Mano mėgstamiausia jau daug metų Podravka, su gaidžiu ant pakelio. Viską į puodą, keletą minučių paverdam. Greita, skani sriuba. Prie jos labai tinka kokie nors skrebučiai, česnakinė bandelė ar bandelė su lašinukais. Mielai ir trečią lėkštę sriubos šiandien suvalgyčiau. Skanaus 🙂

Rašyti komentarą