8241
Beatos virtuvė

Morkos su sviestu,apelsinais ir imbieru

(0)

Čia reikės gero puodo su dangčiu, arba keptuvės su dangčiu, nes morkas troškinsim. Morkos bus saldžios ir labai skanios. Eiga: Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais pailgais gabaliukais. Apelsinus gerai nuplauname su valgomąja soda. Nutarkuojame vieno apelsino žievelę. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, galima ir minkštimą išskobti šaukšteliu taip pat. Morkas dedame į puodą ar keptuvę, užpilame… Daugiau…

Briuselio kopūstai su šonine ir kmynais

(0)

Eiga: Briuselio kopūstus nuplauname. Nupjauname kotelius ir nuimame nelabai gražius išorinius lapelius. Perpjauname kopūstelius per pusę. Šoninę (gali būti riebesnė) supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Ten pat dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname lėtai…. Daugiau…

Mėsos padažas – Gravy

(0)

Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo reikia jiems labai. Ir tikrai pasiruošti kad ir prieš dvi… Daugiau…

Savojinis kopūstas, troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(0)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį kopūstą smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame šiaudeliais arba supjaustome… Daugiau…

Apelsinų, spanguolių ir vyno pagardas

(4)

Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži mamutai“ kūrėjas. Ši uogienė fantastiškai tiks prie keptos paukštienos ar… Daugiau…

Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais

(2)

Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį apdėliosite… pasaka.

Šventinis kalakutas su visa daržovių palyda

(6)

Šventinio kalakuto receptas vadinasi: „Galiu aš – gali visi!” O prie jo dar ir skanūs garnyrai: kepti obuoliai įdaryti burokėliais, su medumi keptos morkos ir svieste troškintos žalios daržovės.

Bulvių gratinas su džiovintais baravykais

(0)

Bulvių gratinas su džiovintais baravykais gali būti ir Kalėdų garnyras, ir žiemos vakarienės patiekalas. Toks kremiškas, gardus ir kvepia baravykais…

Moliūgų ir abrikosų čatnis

(2)

2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi daugybę sveikatai palankių medžiagų. Šis čatnis gali būti garnyras, mėsos, sūrio ar silkės pagardas. Tinka… Daugiau…

Rabarbarų ir kriaušių pagardas

(0)

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą. Verdame pagardą: imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame… Daugiau…

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Bulvių, salierų ir topinambų apkepas

(9)

    Kaip paruošti: Pasiruošiame daržoves: nuskutame bulves, nulupame saliero galvą, gerai nuplauname topinambus ir nuskutame peiliu. Peiliu ar daržovių pjaustykle supjaustome daržoves plonomis riekelėmis. Nulupame svogūno galvą ir česnako skilteles.  Svogūną perpjauname pusiau ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.