Spausdinti
Jaunojo šefo Martyno pasiūlytas, mano išgirtas receptas, kuris įtiks kiekvienam pavargusiam nuo mėsos ir kasdieninio meniu.

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

0
komentarai
25
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
6 min.

Reikės:

100 g perlinių kruopų
400 ml vandens
1 kiaušinio
1-2 šaukštų majonezo
100 g pilnagrūdžių miltų
druskos
saujelės krapų (tinka ir džiovinti)
100 g šaltai rūkytos lašišos
kelių šaukštų jogurto
petražolių papuošimui
aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol suminkštės.

2

Nuo išvirusių kruopų nupilame vandenį ir jas atvėsiname. Tuomet sumaišome su kiaušiniais, miltais ir majonezu. Pasūdome, pagardiname krapais.

3

Įkaitiname keptuvę. Dedame į ją po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir uždedame pjaustytų lašišų juostelių. Blynelius apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su jogurtu ir apibarstome petražolėmis ar krapais. Blyneliai skaniausi karšti.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. vakar pamačius šiuos blynelius, žinojau ką valgysiu šiandienos vakarienei. Ir štai vakarienė pagaminta. Tobuli blyneliai. Padažiuką pagaminau iš grietinės ir naturalaus jogurto su trupučiu druskytės ir svogūnų laiškais. Super!

  2. Man vis dėlto patogiau buvo, kai gaminimo eiga būdavo surašoma. Va, sėdžiu darbe, atsispaudinau ir nešu namo. Gal kur yra nurodyta- tik nematau:)
    O dabar dar namie turi „kurti” kompą, žiūrėti, rašytis. Ačiū už dėmesį.

  3. Siuo klausimu ir as pritariu. Kartais nera laiko ziureti viso klipo. Nori greitai lekt i parduotuve, viska susipirkt ir prie puodu iskart 🙂

  4. Sveiki, norėjau paklausti, ar galima nedėti majonezo, kad sveikiau būtų? Gal kažkuom kitu pakeisti rekomenduotumėte? 🙂 Ačiū

  5. Sveiki, aš niekaip nesuprantu kur tą vandenį dėt? Recepte įrašytas, o panaudojimo jo nematau. ačiū 😉

  6. Sveiki, ilga laika buvau ir, tikiuosi, liksiu Jusu gerbeja (nuo pirmos knygos…). Bet ar nebutu sunku receptus ir ju gamybos eiga uzrasyti, o ne kartoti TV laidu? Daug mieliau ir „skaniau” skaityti, o video?.. Tuomet geriau eiti tiesiai i You Tube: daugiau informacijos, didesnis pasirinkimas.
    (Nusipirkau zurnala – BEATOS VIRTUVE apie Kaledu patiekalus ir ieskojau nuorodos „Perliniai blyneliai su lasisa”)

Rašyti komentarą