8241
Beatos virtuvė

Apelsinų, spanguolių ir vyno pagardas

(4)

Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži mamutai“ kūrėjas. Ši uogienė fantastiškai tiks prie keptos paukštienos ar sūrio, o ir pagaminama ji labai greitai ir iš paprastų produktų. Eiga: Į puodą pilame vyną, ten sudedame prieskonius: cinamoną,… Daugiau…

Abrikosų ir garstyčių pagardas

(1)

Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir šis pagardas su garstyčiomis labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio.

Rabarbarų ir kriaušių pagardas

(0)

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą. Verdame pagardą: imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame… Daugiau…

Stebuklingas aviečių stiklainis

(8)

Ir gėrimams, ir pagardams, ir salotų užpilams. Reikės: 0,5 litro aviečių, 0,5 litro baltojo vyno acto

Beatos virtuvė. Spanguolių padažas

(0)

Spanguolių padažui reikės: 4 obuolių, stiklinės šviežių ar šaldytų spanguolių, saujos džiovintų spanguolių, pusės citrinos sulčių, 100 ml brendžio, poros gabalėlių imbiero, žiupsnelio cinamono, 3 šaukštų cukraus.

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Beatos virtuvė. Varškės pagardas su kanapių sėklomis

(0)

Varškės pagardui su kanapių sėklomis reikės: 50 g kanapių sėklų, 50 g moliūgų sėklų, 1 česnako skiltelės, 180 g liesos švelnios varškės, 180 ml liesos grietinės, druskos pagal skonį.

Beatos virtuvė. Varškės pagardas su žalumynais

(0)

Varškės pagardui su žalumynais reikės: 100 g sviesto, saujelės petražolių, saujelės krapų, saujelės mėtų, 0.5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelio kmynų, 180 g liesos švelnios varškės.

Beatos virtuvė. Daržovių užkandžiai

(2)

– Humusas su keptomis morkomis. Reikės: 3–4 morkų 1 šaukštelio kuminų sėklų 200 g virtų konservuotų avinžirnių 3 šaukštų alyvuogių aliejaus vandens tirštumui reguliuoti pusės citrinos sulčių pusės šaukštelio tahini pastos druskos – Burokėlių ir… Daugiau…

Beatos virtuvė. Burokėlių ir obuolių pagardas

(0)

Pagardui reikės: 8 nedidelių burokėlių, 2 didelių raudonųjų svogūnų, 7 nedidelių obuolių, 1 stiklinės obuolių sulčių, 1 šaukšto garstyčių sėklų, 3 cm imbiero šaknies, 1 stiklinės cukraus.

Beatos virtuvė. Marokietiški baklažanai

(1)

Marokietiškiems baklažanams reikės: 2 baklažanų, 2 šaukštų koncentruotos pomidorų pastos, 5-6 skiltelių česnako, 1 šaukšto malto kumino, druskos, pipirų, kalendros žolės, uoginės paprikos miltelių, 4 šaukštų alyvuogių aliejus kepimui, pusės citrinos sulčių, lavašo, alyvuogių aliejus,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Svogūnų uogienė

(0)

Svogūnų uogienei reikės: 2 baltų svogūnų, 2 raudonų svogūnų, alyvuogių aliejaus kepimui, 1 kupino šaukto tamsaus maskovado cukraus, 1 šaukšto balto cukraus, 2 šaukštų balzamiko acto, 2 šaukštų raudono vyno acto, šakelės čiobrelio, druskos.

Beatos virtuvė. Humusas

(2)

Humusui reikės: trijų saujelių žemės riešutų, 600 g virtų avinžirnių (1,5 skardinės konservuotų), 3 laiškinių svogūnų baltosios dalies, 1 skiltelės česnako, 5-6 šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių, druskos, 3-4 šaukštų vandens.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.