8241
Beatos virtuvė

Obelynės pyragas

(14)

Šis obuolių pyragas yra tiesiog TOBULAS. Visokių pyragų esu ragavus, bet tokį, kokį kepėm OBELYNĖJE, pirmą kartą!!!  Kepkit būtiniausiai ir dar kol gražus ruduo važiuokit į paslaptingąjį Obelynės sodą Pakaunėje. Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Į tą patį dubenį dedame 100g grietinės ir supilame lydytą sviestą, užmaišome lipnoką minkomą tešlą. Imame… Daugiau…

Varškės skarelės su obuoliais

(5)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės, ir mamos, mes tik šiek tiek patobulinome ir įsukome obuolio… Daugiau…

Šimtalapio pusbrolis iš Slovėnijos

(20)

Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar uogienėmis, varške ir riešutais. O man jis kažkiek primena mūsų… Daugiau…

Bruknėmis gardinta obuolių ir kriaušių uogienė

(3)

Tikrai nesuklysiu sakydama, jog obuolienė savo universalumu lenkia visas likusias uogienes. Ji tinka ne tik skrebučiams ar pusryčių košei, bet ir pudingams, mielinių bandelių įdarams ar greitiems pyrgams. Mano kolegė ją valgo net su bulviniais… Daugiau…

Obuolių blyneliai su vaniliniu kremu

(3)

Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl valgykime juos, maišykite į blynus.  O šie blyneliai kiek kitokie,… Daugiau…

Kaip obuolius lupate jūs – vyriškai ar moteriškai?

(4)

Lietuviškas ruduo neįsivaizduomas be lietaus, bulviakasio ir… obuolių! Todėl šio šeštadienio mano laida pilna obuolių, gerų emocijų ir gerų patarimų. Jau suplanavusi, kokius patiekalus iš obuolių gamins, sužinojau, kad žinoma serialų akotorė Larisa Kalpokaitė moka… Daugiau…

Beatos virtuvė. Obuolių ir cukinijų pagardas

(3)

Obuolių ir cukinijų pagardui reikės: 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms, 1 kg cukinijos (nuluptos, pjaustytos kubeliais), 1 kg saldžiarūgščių ar rūgščių obuolių (supjaustytų kubeliais), 1 šaukšto aliejaus, 2 šaukštų garstyčių grūdelių, 2 šaukštelių ciberžolės miltelių,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Mykolo konservuoti obuoliai

(0)

Mykolo konservuotiems obuoliams reikės: 500 g obuolių (antaninių arba stiprių rudeninių), 1 l vandens, 1 stiklinės cukraus, 0.5 šaukštelio citrinos rūgšties miltelių, 3-4 gvazdikėlių, aronijos šakelės (nebūtinai).



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.