Spausdinti

Labai gardus omletas, panašus į fritatą, tik be bulvių. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Tinka valgyti ir pietums, ir vakarienei. Naudokite sezonines daržoves ar kokias tik jums patinka.

 

 

Netikra fritata su keptomis daržovėmis

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Reikės:

1 paprikos
0,5 cukinijos
2 geltonų pomidorų
2 vytinto kumpio juostelių
1 šaukšto sviesto kepti
6 kiaušinių
6 šaukštų pieno
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Paprikas supjaustome juostelėmis. Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais arba supjaustome juostelėmis.

2

Pomidorus perpjauname pusiau. Keptuvę įkaitiname, dedame sviesto ir pakepiname daržoves, kol suminkštės.

3

Vytintą kumpį suplėšome ir dedame į keptuvę su daržovėmis, patroškiname kelias minutes. Kiaušinius pasūdome ir išplakame su pienu.

4

Kiaušinių plakiniu užpilame daržoves, pagardiname pipirais ir nemaišydami kepame ant nedidelės ugnies 5–7 minutes. Šiek tiek sutvirtėjusį omletą apverčiame ir dar kepame 5 minutes.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tokią įsigudrinau daryti Indonezijoj. Ir ko tik slapta nepridėdavau į šitą kiaušiniuotę: geriausias derinukas buvo pomidorai ir guava, o jau fone kas skambės nelabai ir svarbu – sojų daigai, špinatų lapai ar net kopūstėlis.
    O draugė dar vienu receptu pasidalino: tofu, trys kiaušiniai, ir miltai ir ilgai ilgai kepti uždengus kol tas varškėtukas pavarde omletas perkepa.

Rašyti komentarą