Išskirtinio grožio ir skanumo kefyrinis, braškinis ir labai vasariškas tortas, kurio receptu „Beatos virtuvės“ laidoje pasidalino maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Šis tortas tirai genialus, nes itin paprastai pagaminamas: jam nereikia nei torto formos, nereikia net plakiklio – galima sode pasidaryti. Pasiraitojam rankoves ir pirmyn! Maistine plėvele ištiesiame dubens ar naudojamo puodo sieneles. Šis žingsnis būtinas,… Daugiau…
Medaus tortas man niekada neatsibosta. Na gal tik kartais pasigendu jame daugiau drėgmės ir kremo. Todėl ir sugalvojau tokį receptą, kuriame apelsinų kremo daugiau nei tešlos, o viršų puošia spanguolių želė.
Braškės, varškė, sausainių pagrindas – derinys sukurtas tam, kad vasaros pradžia būtų kaip šventė. Nekeptas pyragas su braškėmis ir varškės kepure papuoš bet kurį stalą.
Nekeptas varškės tortas su žele ir braškių karūna ne tik labai skanus, bet yra ir tikra šventinio stalo puošmena.
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš garų vonelės išlydytą šokoladą ir darkart viską išsukame, kad susimaišytų…. Daugiau…