Spausdinti

Aš – už dešreles be gliutamato, mane tai į pasiutimą varo tai, kad parduotuvių šviežiose dešrelėse yra pilna to, ko nereikia (ar esate skaitę etiketes??).  Todėl aš dešreles perku tik tokias, kuriose nėra e621, arba pasigaminu pati. Paprasta ir efektyvu.

Naminės dešrelės

0
8

Lietuviškoms dešrelėms:

1 kg maltos kiaulienos mentės
1kg maltos šoninės (nerūkytos)
1 svogūno
1 kupino šaukštelio kmynų
2 šaukštų druskos
2 šaukštų grūstų juodųjų pipirų
0,5 stiklinės obuolių sulčių
4 šaukštų maltų džiūvėsėlių
plonųjų kiaulės žarnų (nusipirksite sūdytų, vienos pakuotės užteks maždaug 4kg dešrelių)

Itališkoms dešrelėms:

1 kg maltos kiaulienos mentės
1kg maltos šoninės (nerūkytos)
saujos pankolio sėklų
2 žiupsnių raudonėlio
šiek tiek aitriosios paprikos
5 šaukštų balzaminio acto
2 šaukštų druskos
2 česnako skiltelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Prieš maldami mėsą ją pirmiausia labai gerai atšaldome. Geriausia, jei nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą apie valandą palaikysite šaldymo kameroje. Taip pat į šaldiklį galima įdėti ir mėsmalę, kad ji gerai atvėstų ir bemalant nesušildytų mėsos.

2

Sumalame mėsą kartu su svogūnu. Į mėsą suberiame prieskonius, pilame obuolių sulčių ir labai gerai išmaišome. Suberiame džiūvėsėlius ir vėl išmaišome.

3

Kemšame dešreles. Geriausia, kad maltos mėsos mišinys išliktų kuo šaltesnis. Prikimštas dešreles geriausia būtų palikti šaldytuve pabręsti parą arba bent per naktį.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O kaip žmonėms, kurie miltų, batono nevartoja? Kokios alternatyvos būtų? Nevartojantiems dėl alergijų.

  2. Gaunasi kilogramui saukstas druskos tai yra 1kg mesos apie 30 g druskos iprastai dedama 12-18 gramu. At nesuru?

Rašyti komentarą