Spausdinti

2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi daugybę sveikatai palankių medžiagų. Šis čatnis gali būti garnyras, mėsos, sūrio ar silkės pagardas. Tinka dovanoti mėgstantiesiems aštriau.

Moliūgų ir abrikosų čatnis

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

1 kg moliūgų
1 šaukšto kmynų
1 šaukšto druskos
1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
200 g džiovintų abrikosų
70 g džiovintų spanguolių
1 apelsino sulčių
0,5 stiklinės vandens
2–3 šaukštų obuolių acto
40 g cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Moliūgą nulupame ir sutarkuojame. Tarkius sudedame į puodą, suberiame prieskonius (kmynus, druską, paprikų miltelius), džiovintas spanguoles ir pasmulkintus abrikosus. Supilame apelsino sultis, vandenį ir išmaišome. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname apie 45 minutes.

2

Į puodą su moliūgais supilame actą, suberiame cukrų, išmaišome ir paliekame dar pasitroškinti 10 minučių. Supilstome į sterilius stiklainius ir sandariai uždarome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą