Beždžionėlių duona ji vadinama visai ne dėl to, kad gaminama iš bananų, o todėl, kad plėšoma ir valgoma pirštais, nereikia jokių įrankių! Smagaus lipnumo ir kalėdinio sodrumo šiam kepiniui suteikia karamelė su „Santa Maria“ meduolių prieskoniais. Viename pakelyje yra cinamono, gvazdikėlių, imbierų, kardamono, muskatų riešutų, net žiupsnelis pipiriukų. Svarbiausia nepadauginkite ir pritaikykite pagal savo skonį,… Daugiau…
Velykų šventė yra pati tikriausia mielinių kepinių šventė! Todėl privalau pasiūlyt, primint ir paraginti artimiausią savaitgalį išsikepti pačias nuostabiausias mielines bandeles su daug sodraus cinamono. Svarbiausia tie, kurie dar nei karto negaminote mielinės tešlos, neišsigąskit… Daugiau…
1. Gaminame mielinę tešlą: pieną, vandenį ir šaukštą cukrų pašildome iki kūno temperatūros. Sudedame mieles ir palaukiame, kol šios suaktyvės ir suputos, – apie 5 minutes. 2. Į dubenį beriame miltus, druską, likusį cukrų, supilame… Daugiau…