Spausdinti

Mėsos ir daržovių kukuliai

0
komentarai
21
Porcijos
4 asm.

Reikės:

250 g maltos veršienos
250 g malto kiaulienos kumpio
1-2 vidutinio dydžio morkų
1/4 poro
1/2 nedidelės cukinijos
1-2 riekelių moliūgo
1 kiaušinio
saujelės tarkuoto kietojo sūrio
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Maltą mėsą sudedame į dubenį.

2

Paruošiame daržoves: peiliu smulkiai sukapojame morkas ir porą, burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir moliūgo riekeles. Taip susmulkintas daržoves verčiame į mėsos dubenį.

3

Į dubenį mušame kiaušinį, beriame tarkuoto kietojo sūrio drožlių saujelę ir avižinius dribsnius.

4

Viską pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir gerai rankomis išminkome, kad visa, ką sudėjome, tolygiai išsimaišytų.

5

Iš paruoštos masės vandeniu pavilgytais delnais formuojame kukulius ir rikiuojame juos ant stalo ar iš karto į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 40 minučių 180 °C orkaitėje.

Ingredientai
Patarimas

Mėsos ir daržovių kukulius galima ruošti keliais būdais:

a) pakepti keptuvėje kol apskrus ir baigti troškinti puode,

b) sveikai juos paruošti verdant garuose – tereikia kukulius sudėti ant sieto ir įstatyti jį į puodą su verdančiu vandeniu,

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gal galėtumėt įkelti ir varškės sausainių receptuką iš šios laidos?:) ir ar juos darant būtina naudoti rudajį cukrų? ar negalima jo pakeisti paprastu, baltu cukrumi?

  2. Gal galėtumėt įkelti ir varškės sausainių receptuką iš šios laidos?:) ir ar juos darant būtina naudoti rudajį cukrų? ar negalima jo pakeisti paprastu, baltu cukrumi?

  3. Siandien kukulaiciai buvo pietums – garinau, taip pat garinau ir darzoviu mix’a ir kaip gi be bulviu koses 🙂 paeksperimentavau – viriau is paprastu bulviu, saldziuju bulviu ir, kaip Beata rekomendavo, dejau moliugo. Viskas labai skanu, kukulaiciai nerealus: minkstuciai kaip pukeliai. Vaikai „sukapojo” net „ausys linksejo” 🙂 Dedu dideli pliusa…

  4. Siandien kukulaiciai buvo pietums – garinau, taip pat garinau ir darzoviu mix’a ir kaip gi be bulviu koses 🙂 paeksperimentavau – viriau is paprastu bulviu, saldziuju bulviu ir, kaip Beata rekomendavo, dejau moliugo. Viskas labai skanu, kukulaiciai nerealus: minkstuciai kaip pukeliai. Vaikai „sukapojo” net „ausys linksejo” 🙂 Dedu dideli pliusa…

  5. Puikus receptas – greitai paruošiamas ir burnoje tirpsta:) Ir kaip mama galiu pridurti, kad širdis dainuoja kai vaikai su kukuliais lapnoja tokias daržoves, kurių vienų – nelabai…

  6. Kukuliukai nerealaus skonio, tikra pasaka 🙂 tik dariau iš kalakutienos ir dar įdėjau šaldytų krapų 🙂 prie kukuliukų pasigaminome lęšių – pomidorų sriubos, tai pietūs super 🙂

  7. Tik dar norėjau paklausti ar sūris šiame recepte dėl skonio ar dėl konsistencijos? Įdomu, kaip būtų jo nedadant

  8. „Paprasčiausia juos pašauti į 180 °C orkaitę ir kepti apie 40 minučių”.
    Keraminės dangos keptuvėje su nedideliu šaukštu aliejaus ir ant dujų aš juos iškepu per 10 min.
    Ar ne ekonomiškiau, broliai kurmiai? 🙂

  9. Pavydžiu toms, kurių vaikai ir vyrai valgo patiekalus iš maltos mėsos…. Galvojau, pabandysiu „prastumti” šituos kukuliukus dėl įvairovės. Deja, ir vėl valgiau aš viena 🙂 Šiaip man patiko, tokie tikrai daržovingi.
    P.S. bet dėl nepaaiškinamų priežasčių likusiai šeimynos daliai labai valgosi kukuliukai „Ikea” kavinėje… Tie vieninteliai pasaulyje 🙂

Rašyti komentarą