Spausdinti

Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes gi išsilydęs sūris suteikia tokį jaukumą ir gerumą. Pabandykite ir jūs. O netikėtumo makaronų ir pupelių deriniui suteikia išraiškingo aromato bei sodraus vaisių skonio kietasis sūris „Žalgiris”.

 

 

Makaronai su sūriu, pomidorais ir pupelėmis

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

300 g rievėtų vamzdelių (penne)
100 g sūrio „Žalgiris”
400 g konservuotų pomidorų (1 maža skardinė)
400 g konservuotų baltųjų pupelių
2 skiltelių česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto kaparėlių
1 nedidelio svogūno
1 šaukštelio druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
saujos smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, sutrinkite česnakų skilteles. Supilkite aliejų į keptuvę, suberkite svogūnus ir česnakus, ir apkepkite 2-3 minutes.

2

Susmulkinkite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę, pakaitinkite 3-5 minutes. Suberkite pupeles ir troškinkite 3-5 minutes.

3

Išvirkite makaronus al dente (nepervirkite, kad liktų stangrūs), nukoškite, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite į padažą. Suberkite kaparėlius. Užvirinkite.

4

Nukaiskite ir suberkite sutarkuotą sūrį. Išmaišykite, kad sūris ištirptų. Patiekite pabarstę smulkintais laiškiniais česnakais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Dieviškas skonis, jau ne kartą gaminau, nes tapau priklausoma nuo tobulos skonių kombinacijos, beje, česnakai nerealiai tinka

Rašyti komentarą