8241
Beatos virtuvė

Žuvies kotletukai su moliūgais

(2)

Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo anytos, dar švelniai vadinamos baba Zita. Kepame kotletukus: svogūną arba porą smulkiai supjaustome. Moliūgą ir morką stambiai sutarkuojame. Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, švelniai pakepiname apie… Daugiau…

Avižiniai obuolių ir bananų sausainiai

(14)

Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos. Baterijų įkroviklis ir popietinis džiaugsmas, kai reikia energijos iki vakarienės…. Daugiau…

Makaronai su žirneliais

(0)

Šio recepto autorė – mano draugė Laura, itališkos virtuvės gerbėja. Taip makaronus ji ruošia savo šeimai. Jei patinka jos vyrui ir dviem judriems berniukams, kodėl turėtų nepatikti jums? Būtinai išmėginkite, ir nepamirškite mėtų. Puikus kasdieninės… Daugiau…

Daržoviški lietiniai

(9)

Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau. Iš tokių lietinių galite daryti suktinukus su įvairiausiais įdarais, nors šis didelis… Daugiau…

Vištienos ir kumpio troškinys su morkomis ir obuoliais

(1)

Fantastiškas, nerealus ir mylimiausias. Didžiausias privalumas tas, kad pagaminsite per 30 minučių. Ciberžolė troškiniui suteikia malonaus aromato ir nudažo šilta geltona spalva, bet jei šio prieskonio nemėgstate, patiekalas nepražus ir be jo. Verdame troškinį: porą… Daugiau…

Vaikiški sušiai

(0)

Nėra padėties be išeities, ir jei jūsų vaikas griežtai atsisako valgyti naminį maistą ir už rankos tempia į kiekvieną rytietiško maisto restoraną, tokį restoraną sudėkite jam į priešpiečių dėžutę. Kasdienę egzotiką paįvairinkite nuo seno pažįstamais… Daugiau…

Sotus pyragas su daržovėmis ir sūriais

(17)

Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios daržovės tinka ne tik sriuboms ir troškiniams virti.  Jos lygiai taip pat sėkmingai praturtina ir… Daugiau…

Desertas su rugine duona ir keptais obuoliais

(2)

„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir skaldytais rugių grūdais papildytą duoną pažvelgti kaip į sveiko deserto… Daugiau…

Žirnelių, kumpio ir fetos fritatos

(5)

Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien sukursite naują skonį. Net jei fritatas su skirtingomis daržovėmis ir priedais kepsite kasdien, per savaitę… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.