8241
Beatos virtuvė

Blynų puota: ką kepti Užgavėnėms?

(0)

Užgavėnės yra puiki šventė, kai galima ir reikia valgyti tiek blynų, kiek telpa. O šįmet dar ir šventinę dieną jos išpuola – kartu su Vasario 16-ąja užsigavėsime. Tai sudėjau tiek receptų, kad rastumėt blynų receptą ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Mieliniai Užgavėnių blynai Kokios gi Užgavėnės be mielinių blynų? Tikras praradimas būtų, sakyčiau. Tai… Daugiau…

Lietinių apkepas su obuoliais ir varške

(2)

Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja. Į varškę įdedame grietinės ir truputį… Daugiau…

Prancūziški grikių miltų lietiniai blynai Galette

(2)

Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome. Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus tolygią konsistenciją tešlai leidžiame pastovėti keletą valandų, kol miltai išbrinks…. Daugiau…

Užkalnio blyneliai su šonine ir kiaušiniais

(0)

Gaminimo eiga: Kiaušinius nulupame ir smulkiai supjaustome. Susmulkiname šoninę ir sumaišome su kiaušiniu. Įdedame kelis šaukštus majonezo ir išmaišome. Įdarome šia mase lietinius blynelius ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Patiekiame su grietine.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.