Spausdinti

Tobulas ir minkštas – štai koks yra šis kugelis su šiek tiek aštroka chorizo dešra. Netgi mokslininkų įrodyta, kad valgant krakmolingas daržoves (o bulvės būtent tokios), mūsų smegenyse išsiskiria medžiagos, kurios padeda pajusti ramybę bei pilnatvę. Ir iš tiesų, taip gera pasidaro, tokia laimė apima suvalgius cepelinų, bulvinių blynų ar kugelio…

 

 

Kugelis su chorizo dešra

0
komentarai
4
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
30 min.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Reikės:

170-180 g chorizo dešros
2 svogūnų
100 g voveraičių ar pievagrybių
4-5 kg bulvių
4 kiaušinių
druskos, šviežiai maltų pipirų
sviesto kepimui
Padažui:
1-2 agurkų
druskos, šviežiai maltų pipirų
po saujelę krapų, bazilikų, mėtų
1 skiltelės česnako
500 g varškės
1 stiklinės kefyro
1 stiklinės grietinės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustome kubeliais chorizo dešrą ir sudedame į sausą karštą keptuvę. Chorizo dešra gana riebi, tad papildomai riebalų pilti į keptuvę nereikia, jie išsiskirs iš dešros. Kartu su dešra pakepiname ir svogūnus. Kai svogūnai jau suminkštėję ir įgavę gražų atspalvį, į keptuvę beriame voveraites ar pievagrybius.

2

Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame bulves. Nepamirštame įberti druskos į bulvių tarkius.

3

Atskirame inde įmušame kiaušinius, beriame druskos ir išplakame.

4

Išplaktus kiaušinius ir pakepintą chorizo dešrą,svogūnus, grybus sudedame į bulvių tarkius ir viską išmaišome. Viską sukrečiame į gilią kepimo skardą. Ant viršaus galima uždėti šiek tiek sviesto. Kepame 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

5

Kol kepa kugelis, pasiruošiame padažą. Agurkus nulupame ir sutarkuojame, kadangi agurkas labai vandeningas, šiek tiek beriame druskos, palaukiame kol išsiskirs skysčiai ir jį nupilame. Žalumynus ir česnaką smulkiai supjaustome. Kartu sumaišome agurkus, žalumynus, česnaką, varškę, kefyrą bei grietinę. Šiek tiek padruskiname ir papipiriname.

Štai ir viskas, be galo gardus kugelis, su lengvu varškės ir žalumynų pagardu paruošti.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą