Šį šeštadienį mano laidoje „Lietuvos gaspadinės“ rubrikoje – Edita, trijų vaikų mama. Ji pasidalino savo močiutės įkvėptų auselių su grybais receptu. Tiesa, Editos močiutė kepdavo juos krosnyje, tad Edita paveldėjusi šį receptą turėjo veikti lyg kokia maisto detektyvė, kad išgautų krosnies teikiamą apskrudimo efektą. Ir jai pavyko! Gaminame plikytą tešlą. Į miltus pilame aliejų, žiupsnį… Daugiau…
Mano ir silkės santykiai visada buvo itin geri ir aiškūs. Silkę aš myliu ir to neslepiu, nes man silkė yra iš tų produktų, kurių užsimanau tikrai dažnai ir ji niekada nenusibosta. Tikrai silkės patiekalų nei… Daugiau…
Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.
Gaivios salotos su raugintais kopūstais gali keliauti ir ant kasdienio, ir ant Kūčių stalo. Paskaninkite jas gardžiais priedais ir gaiviu padažu.
Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti, brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis pasirūpinkite iš anksto, tai gardu ir labai lietuviška. Gaminame: 1. Ruošiame blynų tešlą: išplakame du… Daugiau…
Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei nežinotum, galėtum spėlioti, koks čia tas įdaras – ar grybai,… Daugiau…
Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas Kūčių vakarienės patiekalas. JI virdavo kaip auką protėviams, vėjui ir stichijoms, ir… Daugiau…
Vakar buvome su Izabele „Spragtuke“. Šventės jau prasidėjo, tiksliau jos jau tęsiasi visą gruodį jau… Bet štai, finalas visai čia pat.„Spragtukas“ buvo nuostabus! Naujasis pastatymas – tikrai naujai žibantis: pasakiškas, pilnas ryškių spalvų, perukų ir blizgesio…. Daugiau…
Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas džiovintais obuoliais ir grybais. Paprastai, įprastai, tik dar skaniau ir… Daugiau…
Turbūt visi moka virti spanguolių kisielių, o jei jums visada virė mama ar teta, tai metas ir patiems išbandyti. Viskas labai paprasta. Spanguolių gėrimą sutirštiname krakmolu – ir viskas. Svarbus yra tik vienas dalykas: krakmolą… Daugiau…