8241
Beatos virtuvė

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir skrudintomis sėklomis

(1)

Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.

Gaivios salotos su raugintais kopūstais ir linų sėmenimis

(2)

Gaivios salotos su raugintais kopūstais gali keliauti ir ant kasdienio, ir ant Kūčių stalo. Paskaninkite jas gardžiais priedais ir gaiviu padažu.

Silkės blyneliai su kanapėmis ir krapais

(0)

Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti, brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis pasirūpinkite iš anksto, tai gardu ir labai lietuviška. Gaminame: 1. Ruošiame blynų tešlą: išplakame du… Daugiau…

Kanapiniai pyragiukai

(5)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei nežinotum, galėtum spėlioti, koks čia tas įdaras – ar grybai,… Daugiau…

Avižinis kisielius

(11)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės patiekalas. JI virdavo kaip auką protėviams, vėjui ir stichijoms, ir… Daugiau…

Gerų receptų Kūčios – ruošiamės neskubėdami

(8)

Jau girdit? Kalėdų giesmės skamba, tešlos meduolinės kildamos džiūgauja, bando išlipti ir apžiūrėti, ar gražiai eglės pasipuošė. O ką veikia šeimininkės? Taip, taip, dėlioja mintyse ir užrašinėse meniu ir dovanų sąrašus.  Kaip viską pasiruošti, kad… Daugiau…

Aguonų pyragas

(76)

Pasakiškas aguonų pyragas – nepaliks abejingų jam..

12 kūčių patiekalų karoliai

(16)

Vakar buvome su Izabele „Spragtuke“. Šventės jau prasidėjo, tiksliau jos jau tęsiasi visą gruodį jau… Bet štai, finalas visai čia pat.„Spragtukas“ buvo nuostabus! Naujasis pastatymas – tikrai naujai žibantis: pasakiškas, pilnas ryškių spalvų, perukų ir blizgesio…. Daugiau…

Beatos virtuvė. Kūčia

(10)

Kūčiai reikės: 100 g rugių kruopų, 100 g kvietinių šlifuotų kruopų, 100 g avižų kruopų, 125 g „Alvo” aguonų pieno mišinio, 100 g lazdyno riešutų, 1 stiklinės šilto vandens, 1 kupino šaukšto medaus, saujos džiovintų… Daugiau…

Beatos virtuvė. Ypatingai skani silkė

(5)

Ypatingai skaniai silkei reikės: 400 g silkės filė, 600-700 g moliūgo, 1 indelio padažo „Daržo choras“, saujos džiovintų grybų, 1 poro, saujelės petražolių ir krapų, saujelės laiškinių česnakų, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.

Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais

(14)

Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas džiovintais obuoliais ir grybais. Paprastai, įprastai, tik dar skaniau ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.