8241
Beatos virtuvė

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno yra įvairių variacijų. Aš esu gaminusi juos su varške, bet jeigu norite tikrų tikriausio tradicinio, tai tešlą reikia daryti iš grietinėlės sūrio (vadinamojo cream cheese). Įdaras irgi gali būti labai… Daugiau…

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(6)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių amatų pažiūrėti, kai filmavome laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“. Tai šios bandelės keptos pagal Gasčiūnuose gyvenančios… Daugiau…

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

(42)

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių, jie dar smagiau kibs, jei rinksitės juos su įdaru. Varškės masei tiesiog sumaišysite kreminę varškę,… Daugiau…

Sūriai saldūs sausainiai su šokolado gabaliukais

(10)

Kai norisi labai greito ir skanaus užkandžio – šis pasirinkimas gali būti geriausia išeitis! Ryškus saldumas ir sūrumas puikiai susijungia, o iškeptus sausainius taip ir norisi skanauti visą žiemišką popietę prie puodelio arbatos… Iš nurodyto… Daugiau…

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su grybais

(7)

Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli mėgausis šiltu užkandžiu. Beje, patiektas su salotomis jis gali tapti ir pagrindiniu patiekalu. Gaminame taip:… Daugiau…

Kriaušių pyragas su šokoladu

(20)

Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir šokolado mielumo. O kepti galite net kelias dienas prieš – truputį lukterėjęs pyragas tik pagerėja,… Daugiau…

Kepinių ingredientų apžvalga – kas, ką daro?

(28)

Daugiausiai klausimų yra apie ką? Apie ką gi, – apie kepinius! Kadangi noriu, kad blog’e ne tik apie karolius ir nutikimus, bet ir truputį pati pasikartočiau žinias ir kitiems jas padalinčiau, surašiau tokią kaip atmintinę,… Daugiau…

Izabelės sausainiai

(24)

Sekmadienis – gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis. Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje Londone, tai ten tokios trapios sausainių tešlos gamyba buvo beveik… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.