Sakoma, kad kokios čia Užgavėnės be mielinių blynų? Būtinas gi atributas. O šie mieliniai blynai atkeliavo iš Žemaitijos, kai filmavome laidą apie Žemaitiją, tai ir šiupinio ragavom, ir mielinių blynų. Į šiltą pieną suberiame cukrų, druską, mieles. Gerai išmaišome ir tada pamažu įsukame miltus, įmušame kiaušinius. Išmaišyta tešla turi nebėgti iš šaukšto, turi būti tirštesnė…. Daugiau…
Kuo didesnė puokštė žuvies, tuo skanesnė žuvienė. Taip mums sakė Drevernos (toks labai gražus kaimas Mažojoje Lietuvoje) gyventoja ir skaniausios žuvienės ekspertė Janina. Patys suprantate, kad niekas geriau nemoka virti žuvies, nei pamario gyventojai. Tai paslaptys… Daugiau…
Ši „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ laida yra paskutinė iš dešimties. Ar reikia sakyti, kad befilmuodami atsisveikinimą juokėmės truputį pro ašaras? Na gerai, gal ne pro ašaras, bet su išankstiniu ilgesiu. Norisi dar keliauti, dar atrasti, dar… Daugiau…
Taip jau yra, kad savam kieme dažnai nesi visko išžiūrėjęs ir atradęs, nes gi pats tame kieme stovi ir aplink dairaisi. Panašiai ir su mano gimtuoju miestu – Kėdainiais. Man šis miestas visada buvo nuostabus… Daugiau…
Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir būtinai kiaulės uodegas į šiupinį įsmeigdavo. „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ laidos kulinarijos paveldo ekspertė Nijolė… Daugiau…
Aš tik filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ sužinojau, kad kai švenčiame Užgavėnes, daromės kaukes ir persirengėlius visokiais gardumynais vaišiname, tai tuo pačiu turėtume žemaičiams padėkoti. Pasirodo, jie visą likusią Lietuvą šių iš Vakarų Europos… Daugiau…
Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai tinka ir priduoda traškumo. Visi kas valgė, gyrė ir čepsėjo… Daugiau…
Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be džiovintų baravykų. Pridėjau ir visą aibę sezoninių daržovių: morkų, moliūgų,… Daugiau…
Aš manau, kad šakotis turėtų kainuoti kokius 500 eurų, ne mažiau. Aš žinau, ką reiškia kepti ką nors reiklaus laikui ir dėmesiui, bet va, pirmą sykį gyvenime sėdėjau prie šakočio volo ir supratau, kad reikia… Daugiau…
Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje mano laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ ir su Mantu Stonkum svečiavomės pas Laimutę. Laimutė yra tikra žemaitė,… Daugiau…
Visos kelionės yra gėris. Į kokį Lietuvos kraštą benuvažiuočiau, filmuodama savo „Keliauk ir ragauk. Lietuva“, kiekvieną kartą galvoju, kad štai, čia gražiausia, ir įdomiausia, ir skaniausia. Bet Žemaitija mane nustebino tikrai stipriai, gal todėl, kad iki… Daugiau…
Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno yra įvairių variacijų. Aš esu gaminusi juos su varške, bet… Daugiau…
Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių amatų pažiūrėti, kai filmavome laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“. Tai šios bandelės keptos pagal Gasčiūnuose gyvenančios… Daugiau…
Lietuva, tu nuostabi! – sakau aš, reemigravusi meilės emigrantė, ir dar savo vyrą anglą importavusi. Gal net galėčiau gauti kokį medalį iš Ūkio ministerijos už tai, kad parsivežiau ne tik vyrą, bet ir verslo idėjų,… Daugiau…