Spausdinti

Neperdedu – šis tortas yra viskas, ko reikia jūsų saldžiam Kalėdų stalui. Bent jau man jis yra šių metų žiemos švenčių didžiausias ATRADIMAS. Kai gimė idėja, nesitikėjau, kad taip sėkmingai pavyks aguonpienį integruoti į panakotą, o tą panakotą  – į aguoninį biskvitą perteptą spanguolėmis. Bet kai jau viską pagaminom ir paragavom, tai praktiškai lydėmės visos iš malonumo – tokio skanumo ir gerumo yra ši aguonpienio, spanguolių ir biskvito dermė.  Tik svarbu gaminkite šį tortą su kokybiškiausiais produktais – aguonos, paragaukite, ar neturi pelėsio ar kitų nepageidaujamų prieskonių, grietinėle – rekomenduoju tik DVARO plakamąją greitinėlę, nes grietinėlė šiame torta labai labai svarbi. Biskvitą kepiau tradicinį su daug DVARO sviesto, bet ne per saldų ir būtinai su aguonomis – kad Kalėdų skonio būtų dar daugiau. Labai rekomenduoju  – pasigaminkite šį tortą, tikrai džiaugsitės.

Kalėdinis tortas su aguonpienio ir spanguolių pertepimu

0
komentarai
15
Porcijos
12 asm.

Biskvitui:

150 g minkšto DVARO sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
150 g miltų 
1 šaukštelio kepimo miltelių 
50 ml 3,2 % riebumo DVARO pieno 
20 g aguonų 
Žiupsnio druskos 

Aguonpienio panakotai:

100 g aguonų 
150 g cukraus 
Žiupsnio druskos
900 ml DVARO plakamosios grietinėlės 
15 g želatinos 
50 ml vandens

Spanguolių pertepimui:

200 g spanguolių
200 g vandens
100 g cukraus 
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kepame biskvitą. Elektriniu plaktuvu išplakame minkštą DVARO sviestą su cukrumi iki purumo. Mušame po vieną kiaušinius, vėliau – trynius ir plakame, kol viskas pavirs į vientisą kremą. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską, suberiame aguonas ir išmaišome. Galiausiai supilame pieną, išmaišome. Kepimo popieriumi ištiesiame 20 cm skersmens kepimo formos dugną. Supilame tešlą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir paliekame pilnai atvėsti.

2

Į puodą suberiame šaldytas spanguoles, cukrų ir užpilame vandeniu. Viską paverdame apie 5 minutes ir sutriname elektriiu trintuvu iki tyr4s konsistencijos. Atidedame trumpam į šalį.

3

Gaminame aguonų panna cotta. Šaltu vandeniu užpilame želatiną ir paliekame išbrinkti. Išbrinkiname ir aguonas užpildami jas verdančiu vandeniu ir palaikydami 15-30 minučių. Tada aguonas nukošiame ir beriame į elektrinio trintuvo indą. Ten pat supilame 450 ml plakamosios DVARO greitinėlės, beriame cukrų, žiupsnį druskos ir labai gerai sutriname. Išbrinkusią želatiną ištirpiname pakaitindami puode ir supilame į trintas aguonas su greitinėle ir darkart perplakame. Galiausiai elektriniu plaktuvu iki purumo išplakame likusius 450 ml DVARO grietinėlės. Atsargiai mentele sumaišome aguonų masę su plakta greitinėle.

4

Formuojame tortą. Svarbiausia – maistine plėvele ištiesiame torto formelės dugną ir kraštus. Pjauname biskvitą perpus, dedame vieną bisvitą į formelę ir ištepame 3-4 šaukštais spanguolių tyrės. Pilame paruoštą aguonų panna cotta, palikdami bent vieną centimetrą iki formelės viršaus. Tada spanguolėmis ištepame antrąjį biskvitą ir jį, raudonaja puse į kremą, dedame ant viršaus. Statome į šaldytuvą nakčiai arba bent 8 valandoms pilnai sustingti.

5

Torto viršų puošiame likusia spanguolių tyre, aguonomis ir spanguolių uogomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Garantuotai visoms kepėjoms kilsiantis klausimas: ar galima naudoti tas jau grūstas aguonas, kurios parduodamos jau paruoštos? :)))

  2. Ką tik padariau, bet man liko labai daug gaguonpienio panakotos – beveik puse naudojau 20cm formele, nesuprantu kodel

  3. Sveiki, tortas išbandytas, puikus skonis, visi liko sužavėti! Tiesa vietoj mirkytų aguonų dėjau jau paruoštą mišinį aguonpieniui ir nedėjau cukraus į panakotos dalį, bet viskas puikiai!

  4. Sveiki, tikra tiesa, pats pirmasis ir man iškilęs klausimas, ar galima naudoti ta jau paruoštą parduotuvinę aguonų masę? Jei taip, tai kokios kitų panakotos ingredientų proporcijos, ar grietinėlės ir želatinos kiekis tas pats?

  5. Pyragą gaminau Kalėdoms.Viskas pavyko puikiai,bet atsiliepimai ragaujant pyragą buvo įvairūs.Vyresnio amžiaus žmonems pyragas patiko(pati ką aguonos),jaunimas pareiške nieko neskanesnio nėra valgę,o aš tikrai jo šventiniu pyragu nepavadinčiau,nors skonis man visai neblogas.

Rašyti komentarą