8241
Beatos virtuvė

Paukščiai šventėms ir gardžiai kasdienybei

(2)

Koks gi švenčių stalas be paukščio, gerai išmarinuoto, prieskoniais išglostyto, gal net kuo įdaryto ar garnyru gardinto? Jau nuo senų senovės vienas svarbiausių kalėdinių patiekalų – obuoliais įdarytas keptas paukštis – reikšdavo, kad kitąmet šeimai nieko netrūks. Pagonys tikėjo, kad, šventei pjaudami paukštį, atnašauja dievams. Tad jei norite patirti šventės stebuklą, tikriausiai be paukščio neišsiversite…. Daugiau…

Keptas kalakutas ir bulvės su žąsų taukais

(18)

Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip pusbrolis, nors neneigsiu, kad reikėjo pasimokyti jį kepti. Svarbiausia nepersūdyti ir nepadauginti prieskonių, nes čia… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.