Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis“. Tradicinis šių sausainių receptas, anot Jolitos, yra visiškai paprastas, be jokių riešutų. Sausainėliai gali būti tiek apvalūs, tiek pailgi. Šį kartą – pagardinti kokoso drožlėmis, kurios suteikia daugiau trapumo ir įdomesnį skonį…. Daugiau…
Stambulas, dabar – per 17 milijonų gyventojų turintis miestas, kurio istorija, architektūra, kultūra ir kulinarinės tradicijos užburia savo didybe ir spalvingumu. Pažintį su Turkiška virtuve geriausia pradėti Prieskonių turguje, dar vadinamame Egiptietišku turgumi (tr. Mısır… Daugiau…
Sveikos ir sveiki, vakar rašiau, rašiau apie pusryčius ir pamiršau pasakyti, kam atiteko „Mamų knyga” dovanų… Juk pusryčių topas buvo sudaromas su jūsų pagalba ir sakiau, kad ir mano „Mamų knygoje” yra būtent pusryčiams skirta… Daugiau…